Gå direkt till textinnehållet

Stortjärn – scoutläger

Scoutläger i Stortjärn

Är du sugen på läger och att sova i tält, att elda och laga mat på elden, att lära dig om skog och mark och om livet, och är du nybörjare i scouterna eller går du i årskurs 2-4, då är Stortjärns-lägret något för dig!  Stortjärnslägret är EFS/Salt Västerbottens nybörjarscoutläger.

Lägret:
är ett nybörjarscoutläger på EFS lägergård, med tältlogi och friluftsliv. Matlagning på lägerspisar i patruller. Lugn lägerstart, lägret är anpassat för nybörjare. Första måltiden serveras färdiglagad mat.

Deltagare:
från Västerbotten, barn i årskurs 2-4. Man ingår i en grupp eller patrull med ledare under lägret.

Medföljande ledare: behöver inte ha någon större erfarenhet av scouting eller friluftsläger. Den ledare som är nybörjare när det gäller friluftsliv kan få speciellt stöd under lägret. Ansvarig ledare ska dock själv kunna ansvara för barnen i sin patrull/patruller och vara 18 år eller äldre.
Se mer om patruller och ledare här (pdf-format).

Aktiviteterna: är friluftsinriktade med patrull- och lägerarbeten, lek, tävling, sång, andakt och undervisning.

 

Pia Asplund

Distriktskonsulent med barn-konfirmand- och familjeuppdrag i södra länsdelen samt samordning och scout.

090 12 58 22

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.