Gå direkt till textinnehållet

Scout

I scouterna lär vi oss mer om naturen, hur vi kan vara en bra kompis, hur gör man upp eld osv. Vi har också samlingar där vi sjunger och samtalar om vad vi tror på och om andra viktiga saker. I scouterna är man ofta ute i naturen, åker på hajk och sover i skogen, kanske i ett vindskydd som man byggt med sina kompisar. I scouterna lär man sig också om andra länder, vad man kan göra för att förbättra miljön, och hur man kan hjälpa till om det händer en olycka.

Salt scout är en självständig samverkansorganisation i Scouterna. Det är de lokala saltföreningarna som bedriver scouting. Salt Västerbotten anordnar patrulldag, scoutläger, samt ger en viss ledarutbildning som hantverksdagen på hösten och kursen trygga möten.

Läs mer om Salts riksorganisation och om scouterna på deras sidor.
Här finns information om det nationella lägret Patrullriks.

Information om scoutlägren i Björnkälen och Stortjärn hittar du på respektive undersida.

Frågor? Kontakta oss!

Magdalena Sandberg

Vik. Distriktskonsulent i södra länsdelen (50%)

0910-78 79 75

Erika Löfroth

Distriktskonsulent med barn-konfirmand- och familjeuppdrag i norra länsdelen samt konferens- och utvecklingsfrågor.

0910-125 10

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.