Gå direkt till textinnehållet

Musik

Musik är en enorm kraft som berör hela människan till ande, kropp och själ. Sången har alltid haft en central plats i vår kristna tro där vi tillsammans i alla generationer kan lovprisa i sång och musik i olika stilar och genrer. Att sjunga är en självklar del i kyrkan där gudstjänsten både börjar och slutar med musik.

”Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra med psalmer, hymner och andlig sång i kraften av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan”. Kol 3:16

Musik är en självklar bärare av evangeliet i EFS – i tillbedjan och mission. EFS har en lång musikalisk tradition av exempelvis musikutgivningar, blåsorkestrar och körer. EFS Västerbotten vill stödja föreningarna på olika sätt bl.a. genom musikledarträffar, kördagar, kurser och samtal men även genom att tipsa på repertoar till ideella och anställda musiker.

I de lokala EFS-föreningarna anordnas mycket sång- och musikverksamhet som babyrytmik, barnkör, vuxenkörer, blåsorkestrar osv. Letar du efter ett musikaliskt sammanhang? Kontakta musikkonsulenten så hjälps vi åt att hitta något som passar dig!

Vår musikkonsulent anordnar också distriktsgemensamma arrangemang, på gång framöver är:

Övningsdag inför Blåsarfesten

Välkommen på en övningsdag där vi får börja öva på repertoaren inför Blåsarfesten. Bolidens Blåsorkester, Blåsljud och Norrfjärdens Blåsorkester kommer att utgöra stommen under övningsdagen men vi välkomnar särskilt dig som inte spelar i någon av dessa orkestrar att komma och vara med! Lunch kommer att finnas på plats till självkostnadspris.

När: lördag 6:e maj 2023 kl. 10:00 – 15:00
Var: Skellefteå Kulturskola (Mullbergsvägen 1, Skellefteå)
Anmälan
är öppen mellan 1:a och 27:e april här på hemsidan.

Blåsarfest!

EFS har en stark tradition inom blåsmusik. Ungefär var tredje år har det anordnats Blåsarfester där orkestrar och musiker från hela Sverige bjuds in till några dagars musicerande tillsammans. Årets Blåsarfest är den 16:e i ordningen. Tillsammans med dirigent Petter Sundkvist övar vi fredag och lördag innan vi har vår festkonsert på lördag kväll.

När: 19-20 maj
Var: Umeå Energi Arena
Anmälan
öppnar 1:a april

 

Preliminärt program:

Fredag
10:00 – 17:00   Övning med pauser för lunch och fika

Lördag
10:00 Övning
12:00 Lunch
13:00 Utespelning på torget
15:00 Övning
20:15 Konsert

Varmt välkomna!

 

Musikalen På Väg

Musikalenväg, om vandringen genom livet, och om kraften i mötet med varandra och med Jesus. Alla i musikalen, både barn, unga och vuxna, spelar ”Vandrare”, på väg genom livet, i glädje & sorg, i storm & lä, i olika livssituationer. På väg, i sökandet efter livets verkliga skatter.

Musikalen spelas i samband med EFS Årskonferens, lördag den 20:e maj 15:00 i Vasakyrkan.

Varmt välkomna!

 

Frågor om musikverksamheten besvaras av musikkonsulenten.

Stina Bohlin

Distrikskonsulent med inriktning musik (50%)

090-12 58 14

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.