Gå direkt till textinnehållet

Musik

Musik är en enorm kraft som berör hela människan till ande, kropp och själ. Sången har alltid haft en central plats i vår kristna tro där vi tillsammans i alla generationer kan lovprisa i sång och musik i olika stilar och genrer. Att sjunga är en självklar del i kyrkan där gudstjänsten både börjar och slutar med musik.

”Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra med psalmer, hymner och andlig sång i kraften av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan”. Kol 3:16

Musik är en självklar bärare av evangeliet i EFS – i tillbedjan och mission. EFS har en lång musikalisk tradition av exempelvis musikutgivningar, blåsorkestrar och körer. EFS Västerbotten vill stödja föreningarna på olika sätt bl.a. genom musikledarträffar, kördagar, kurser och samtal men även genom att tipsa på repertoar till ideella och anställda musiker.

I de lokala EFS-föreningarna anordnas mycket sång- och musikverksamhet som babyrytmik, barnkör, vuxenkörer, blåsorkestrar osv. Letar du efter ett musikaliskt sammanhang? Kontakta musikkonsulenten så hjälps vi åt att hitta något som passar dig!

Vår musikkonsulent anordnar också distriktsgemensamma arrangemang, på gång framöver är:

Gospeldag på Mobackenkyrkan

Välkommen på gospeldag tillsammans med Marcus Berglund, gospelledare som varit verksam bland annat i Stockholm och London. Under dagen kommer vi att sjunga, äta, umgås och avslutar med musikgudstjänst.

Preliminärt program:

10:00 Start

12:00 Varm lunch

13-16:30 Övning med pauser för fika och vila

16:30 Rejält mackfika

18:00 Musikgudstjänst

Alla som tycker om att sjunga gospel är välkomna! Kostnaden för dagen är 150:- för vuxna och 100:- för unga under 20 år och studenter. Mat och fika ingår i priset.
Sista anmälningsdag är 4 januari

Anmäl dig här: https://sv-se.eu.invajo.com/event/efsochsaltvasterbotten/gospeldag

Marcus Berglund har lång erfarenhet av att sjunga och leda gospel i olika sammanhang. Hans motto är ”Just bring your joy” och det är också samma motto han har jobbat med i de gospelgrupper han leder. Har du kul när du sjunger så smittar det av sig till publiken och de runt omkring dig.

Arrangemanget är ett samarbete mellan EFS Västerbotten, Sensus och Svenska kyrkan

 

20 april Blåsardag i Skellefteå

Välkommen att spela i blåsorkester tillsammans med blåsare från Norr- och Västerbotten.

Mer information kommer

 

 

Frågor om musikverksamheten besvaras av musikkonsulenten.

Stina Bohlin

Distrikskonsulent med inriktning musik (50%) (Föräldrarledig)

090-12 58 14

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.