Gå direkt till textinnehållet

Musik

Musik är en enorm kraft som berör hela människan till ande, kropp och själ. Sången har alltid haft en central plats i vår kristna tro där vi tillsammans i alla generationer kan lovprisa i sång och musik i olika stilar och genrer. Att sjunga är en självklar del i kyrkan där gudstjänsten både börjar och slutar med musik.

”Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra med psalmer, hymner och andlig sång i kraften av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan”. Kol 3:16

Musik är en självklar bärare av evangeliet i EFS – i tillbedjan och mission. EFS har en lång musikalisk tradition av exempelvis musikutgivningar, blåsorkestrar och körer. EFS Västerbotten vill stödja föreningarna på olika sätt bl.a. genom musikledarträffar, kördagar, kurser och samtal men även genom att tipsa på repertoar till ideella och anställda musiker.

I de lokala EFS-föreningarna anordnas mycket sång- och musikverksamhet som babyrytmik, barnkör, vuxenkörer, blåsorkestrar osv. Letar du efter ett musikaliskt sammanhang? Kontakta musikkonsulenten så hjälps vi åt att hitta något som passar dig!

Vår musikkonsulent anordnar också distriktsgemensamma arrangemang, på gång framöver är:

6:e september 2022              Repertoardag för ideella och anställda i EFS Västerbotten
14:e – 16:e oktober 2022       Barnkördagar med Maria Sandell
14:e januari 2023                  Vuxenkördag med Anette Jernelöf i Skellefteå
21:a januari 2023                  Vuxenkördag med Anette Jernelöf i Umeå

För mer information och anmälan, läs i vår kalender.

 

Frågor om musikverksamheten besvaras av musikkonsulenten.

Stina Bohlin

Distrikskonsulent med inriktning musik (50%)

090-12 58 14

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.