Gå direkt till textinnehållet

Musik

Sång och musik är en enorm kraft i universum som berör hela människan till ande, kropp och själ. Sången har alltid haft en central plats i vår kristna tro där den föds inifrån när vi tar emot Kristus Jesus. Att sjunga är en självklar del i kyrkan där gudstjänsten både börjar och slutar med musik.

”Låt Kristi ord bo hos er i hela sin rikedom och med all sin vishet. Lär och vägled varandra med psalmer, hymner och andlig sång i kraften av nåden, och sjung Guds lov i era hjärtan”. Kol 3:16

Musik är en självklar bärare av evangeliet i EFS – i tillbedjan och mission. EFS har en lång musikalisk tradition av t.ex. musikutgivningar. EFS Västerbotten vill stödja föreningarna på olika sätt bl.a. genom musikledarträffar, kördagar, kurser och samtal men även genom att tipsa på repertoar till ideella och anställda musiker.

Det är de lokala EFS-föreningarna som ordnar sång- och musikverksamheter som babyrytmik, barnkör, vuxenkörer, blåsorkestrar osv.

Frågor om musikverksamheten besvaras av musikkonsulenten.

Birgitta Bergner

Distriktskonsulent med musik- och scoutuppdrag (deltid)

090-12 58 14

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.