Gå direkt till textinnehållet

Jobba åt EFS Västerbotten

EFS Västerbotten har ett femtiotal personer anställda. Av dessa är knappt en tredjedel präster eller pastorer, drygt en tredjedel konsulenter eller musiker och utöver detta jobbar vi som diakoner, diakoniassistenter, husmödrar, kommunikatörer och vaktmästare. Knappt hälften av våra anställda finns i en samarbetskyrka. På några platser i Västerbotten finns samverkansavtal där den EFS-anställda har delar av sin tjänst inom lokal kyrkoförsamling.

EFS kräver inte alltid formell kompetens till en tjänst utan stor vikt läggs på lämplighet. Om du inte är prästvigd kan du bli anställd som pastor om du bedöms lämplig och har teologisk kompetens. Är du inte diakonvigd kan du av liknande skäl bli anställd som diakoniassistent. Vill du jobba som musiker inom EFS är Svenska kyrkans kantorsutbildning eller annan musikutbildning bra att ha.

Johannelunds teologiska högskola kan du läsa till präst (EFS egen prästutbildning) eller gå bibelskola.
Läs mer på deras hemsida!

En konsulent inom EFS är att jämföra med en pedagog inom Svenska kyrkan. Dagens konsulenter har ofta en bibelskola som grund och utöver det en socionom- eller lärarutbildning.

Inom EFS finns många ideella medarbetare. Att vara anställd i en frivilligorganisation innebär att till stor del fungera som stöd, vara ett nav eller spindel i nätet i relation till ideella medarbetare.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.