Gå direkt till textinnehållet
Tillbaka till kalendern

Region eller distrikt?

En motion inkom till årsmötet 2021, som uppmanade styrelsen att på nytt titta på vilka för- respektive nackdelar det skulle finnas med att gå med som en region i EFS riks jämfört med att fortsätta att vara kvar som ett eget distrikt.

På årsmötet 2022 presenterade styrelsen arbetsgången kring denna fråga och en grupp från styrelsen är tillsatt för att arbeta med att ta fram ett förslag till årsmötet 2023. Gruppen tittar på vad det skulle innebära för distriktsorganisationen som helhet, för föreningar samt för personal, både i kretsar, samarbetskyrkor och på kansliet. Gruppen har mött representanter från EFS riks och tagit upp de frågor som kom upp på distriktsårsmötet, samt frågor som styrelsen ser som viktiga att få förtydligade.

För den som vill veta mer så kommer det att anordnas tre träffar under hösten, där alla medlemmar ges möjlighet att träffas digitalt för att samtala och lyfta sina tankar i frågan. Datumen är 3:e och 15:e november 18.30-20.30, samt 7:e december kl.10.00-12.00. Anslutningslänk till mötet finns här: https://sensus-se.zoom.us/j/86219291202?pwd=MS9sL1Q0UW5CSERKUERvMS9XMk9Rdz09. Observera att det är samma länk till alla tre träffarna. Sprid gärna informationen om träffen till medlemmar i er förening.

Efter dessa träffar kommer styrelsen att jobba vidare med frågan och presentera tankarna på två vårmöten, som liksom mötena i höst är öppna för alla medlemmar. Efter det kommer ett förslag att läggas fram för EFS Västerbottens årsmöte 2023.

Mats Lindberg

Distriktsföreståndare (Ledningsgrupp)

090 12 58 69

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.