Gå direkt till textinnehållet
Tillbaka till kalendern

Nära Jesus

Årets inspirationshelg Nära Jesus äger rum den 21-23 oktober i Skellefteå. Lokalen är Skellefteå lands kyrka och församlingsgård. Temat för helgen, Nära Jesus och Nära varandra, är en tolkning av verksamhetsplanen för EFS i Västerbotten år 2022. Den har fokus på betydelsen av olika former av smågruppsarbete för att lägga grunden för det fortsatta formandet av nya kristna gemenskaper. – Men först och främst önskar jag att hela helgen ska inspirera till att vi kommer nära Jesus och nära varandra, säger Mats Lindberg, distriktsföreståndare. Huvudtalare är EFS missionsföreståndare Kerstin Oderheim. Planeringsgruppen snickrar på ett program som ska ge inspiration inför vårt uppdrag att forma kristna gemenskaper.

Det kommer, liksom tidigare år, att finnas ett tweensspår och ett ungdomsspår på EFS Västerbottens inspirationshelg Nära Jesus. Nytt för i år är att det kommer att finnas ett familjespår! Tanken är att det under lördagen kommer att vara aktiviteter för hela familjen tillsammans, men också uppdelat där barnen har egna aktiviteter, och föräldrarna får möjlighet att tillsammans prata tro och liv. Detta blir i stället för tidigare barnspår. Där kommer det att finnas möjlighet att få prova på material tillsammans som familj för att hitta sätt hur man i familjen kan prata tro hemma samt möjlighet att dela erfarenheter och inspirera varandra.

Klippenkamraternas stormöte kommer att hållas på lördag eftermiddag.

Mer detaljer kommer löpande.

Erika Löfroth

Distriktskonsulent med barn-konfirmand- och familjeuppdrag i norra länsdelen samt konferens- och utvecklingsfrågor.

0910-125 10

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.