Gå direkt till textinnehållet

EFS-gårdar

EFS olika gårdar används används för läger, kurser, viss mötesverksamhet och ägs i regel av lokala föreningar och uthyres även till olika typer av arrangemang. Sommarhemmen drivs med ideella krafter.

Björnkälen, cirka 5 mil norr om centrala Umeå, finns en lägergård där EFS brukar ordna scoutläger och hajker. Läs mer på separat sida om Björnkälen.

EFS-gården backen ligger på Backen i Umeå, och där håller Vasakyrkan sina samlingar och gudstjänster under sommaren. Adressen är Sockenvägen 31. På gården finns bl.a. en loge som kyrka och samlingslokal, serveringsutrymmen och kök. EFS-gården kan hyras för kurser och olika typer av arrangemang.
För vidare information se www.vasakyrkan.com.

Klippengården är inte konstant bemannad men används flitigt både vinter och sommar för läger, församlingsresor m.m. Man kan också boka övernattning med självhushållning när gården är ledig. För mer information, se Klippengårdens egen webbplats.

Mobackenkyrkan i Skellefteå har öppet med caféverksamhet, bangolf, camping m.m. under sommaren.

Roseniusgården ägs av EFS i Västerbotten och Nysätra EFS har ansvar för tillsyn och vårdskap. Läs mer på Roseniusgårdens hemsida.

Rödvikens sommarhem ligger vid havet strax söder om Nordmaling och där ordnas möten under sommaren. https://www.kyrktorget.se/rodviken

Solviks Folkhögskola erbjuder studier i allmänna teoretiska ämnen, konst, musik, datorgrafik, kultur. Vi erbjuder även kurser för seniorer. Skolan arbetar aktivt med att ge vuxna med funktionsnedsättning möjlighet till en förbättrad livssituation. Läs mer på Solviks hemsida.

Strömbäcks Folkhögskola ligger i byn Strömbäck vid havet 18 km söder om Umeå och drivs med EFS Västerbotten, Luleå stift och Umeå kyrkliga samfällighet som huvudmän.
Läs mer på Strömbäcks hemsida.

Strandudden är EFS i Bolidens sommarställe. Där finns café, bad, lek- och fiskemöjligheter och hela sommaren firas gudstjänst på Strandudden. Tel. 070-383 87 39.

Stortjärns ungdomsgård ligger strax söder om Skellefteå vid Gärdsmark efter vägen mot Ragvaldsträsk. Stortjärns EFS bedriver här barn- och ungdomsverksamhet vintertid och mötesverksamhet sommartid, bl. a. söndagsgudstjänster.

Ungdomsgården nyttjas också för utfärder, kurser, weekends och läger av skolor och olika organisationer. Den är öppen året runt och erbjuder välutrustat kök och golvlogi inomhus, liksom en trevlig utomhusmiljö med tältplats och närhet till bad. Varje sommar anordnar EFS/Salt Västerbotten läger här, och ofta också ledarutbildning bl.a. för scouting.

För bokningar, kontakta Lena Sandberg. 070-680 01 08, lena@sandbergs.one
Läs mer på Stortjärns Facebooksida

Ullbergsträsk ligger mellan Jörn och Arvidsjaur. Där finns ett väckelsemuseum i gamla bönhuset och skolan med viss sommarverksamhet i form av sång, film, föredrag och konsert. För program se www.ullbergstrask.se

 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.