Gå direkt till textinnehållet

Björnkälen – scoutläger

Björnkälenlägret

Är du sugen på läger och att sova i tält,  bygga bord och spis, att elda och laga mat på elden, att lära dig om skog och mark och om livet, och är med i en  scoutkår eller liknande då är Björnkälenlägret något för dig!

Lägret är indelat i tre byar:

 • Upptäckarscoutby för dem som är gått ut årkurs 3-7; man ingår i en patrull/grupp med ledare
 • Äventyrar-/Utmanarby
  Den som gått ut årkurs 7 eller är äldre kan anmäla sig till Äventyrar-/utmanarbyn! Du anmäler dig tillsammans med en ledare, som en patrull. Du kan också ta kontakt med scoutkonsulenten och anmäla dig enskilt. Du placeras då tillsammans med andra ungdomar i en patrull. För mer info, se längre ner på sidan under Björnkälenlägret.
  I Äventyrar-/Utmanarbyn lever man lägerliv precis som vanligt men det blir en del extra upplevelser och utmaningar, och en del speciella aktiviteter under kvällstid.
  Även om du bor eller är ledare för din kårs andra scouter får du vara med på Äventyrar-/Utmanarbyns kvällsaktiviteter om du vill och har möjlighet.
 • Familjeby
  Björnkälenlägret är också ett fint tillfälle för familjer (vuxen och barn/barnbarn) att leva scoutlägerliv. Familjebyns program brukar vara kortare än lägret i övrigt.
  I familjebyn bor vi i tält och lagar vår mat utomhus tillsammans med andra familjer. Det kommer att finnas ett eller flera stora bord i familjebyn med tak över där alla får plats.

 

Medföljande ledare: Varje patrull/grupp ska ha minst en myndig ledare (gäller ej familjebyn). Information om patruller och ledare hittar du under information.

Aktiviteterna: är friluftsinriktade med patrull- och lägerarbeten, lek, tävlingar, sång, andakt och undervisning.

Läs mer i evenemanget!

Frågor om lägret?

Magdalena Sandberg

Vik. Distriktskonsulent i södra länsdelen (50%)

0910-78 79 75

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.