Gå direkt till textinnehållet

Familjespåret – en lyckad nyhet! Se filmen från Nära Jesus här.

Under årets upplaga av ”Nära Jesus” i Skellefteå fanns det en nyhet, nämligen ett familjespår. Det gav barnfamiljer möjlighet att vara med på aktiviteter tillsammans, men också tillfällen för föräldrarna att umgås och prata om tro och liv.
Familjespåret höll till i församlingsgården, där även andra samlingar och seminarier var. Det innebar att de föräldrar som ville kunde turas om och vara med på något av de parallella samlingar som pågick under dagen.

Skattjakt
Familjespåret blev en lyckad satsning, tyckte barn, föräldrar och ledare. När ledaren Hjördis Brännström berättade för Vårt Budskap om programmet under dagen, och kom till delen om skattjakten så inflikar ett av barnen spontant: det var kuligast!
– I bibeln kan man hitta många skatter av berättelser, så då passade det bra att ha en skattjakt där barnen skulle leta guldpengar, förklarar Hjördis.
En av föräldrarna som var med på familjespåret var Anna.
– Det är jättebra att ha något tillsammans med barnen. Det har varit väldigt bra, strukturerat välplanerat, intressant, och barnen har haft det kul.

Att uppleva tillsammans
Rebecca Stighem, SALTS generalsekreterare, hoppas att satsningen på familjespår kommer att vara fler gånger.
– Jag tror och tänker att det kan vara skönt som förälder att kunna göra och uppleva saker tillsammans. Vi har även haft lite tid med bara föräldrarna där man fått sitta och prata om hur det är att leva familjeliv och vara kyrka. Det är inte alltid man hittar tid för att prata om det, men nu fick vi en liten stund för det idag, tillägger Rebecka.
Rebecka var inte bara ledare på Familjespåret, hon hade också ett av seminarierna, ”En tro som håller hela livet”.
Ledare på det uppskattade familjespåret var Hjördis Brännström, Rebecca Stighem, Henny Briath Blom och Isadora Schönfeldt.

Här kan du se filmen
Filmen från Familjespåret, som är drygt 12 minuter, innehåller glimtar från eftermiddagen samt ett kort avsnitt från Rebeckas föreläsning.
Filmen hittar du här! 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.