Gå direkt till textinnehållet

Ett årsmöte i en digital tid

EFS Västerbotten höll i helgen som gick sitt 113:e årsmöte. Det blev precis som ifjol via Google Meet, med 76 datorer anslutna som mest under dagen. Sedvanligt teknikstrul, avtackning av medarbetare och styrelsemedlemmar, välkomnande av nya i styrelsen, diskussioner i smågrupper och ett varmt tacktal av Hans. Det är i stora drag vad hände på årsmötet i lördags. 

I lördags genomfördes EFS Västerbottens 113:e årsmöte, även detta år träffades vi digitalt. Vi kopplade upp oss från olika delar av Västerbotten lördag förmiddag och som mest var det 76 datorer anslutna, och eftersom många satt två eller kanske fler vid en dator kan vi nog säga att vi blev närmare 90 stycken deltagare. En mycket väl godkänd anslutning för ett digitalt årsmöte om jag får säga det själv.

Mötet började med att Hans Jakobsson hälsade alla välkomna till det som skulle bli hans sista årsmöte som ordförande, jag (Elin Berglund) hade en snabb genomgång av tekniken innan Mats Lindberg tog vid för andakt och bön, följt av Isak Samuelsson som spelade och sjöng psalmer. Under de första 10 minuterna hann vi också med lite sedvanlig teknikstrul, men Gud var med oss och teknikteamet (läs: jag) kunde rätta till felet och mötet kunde fortsätta som om inget hade hänt. Precis som vi bett om.

Presidiet bestod av Andreas Lundholm ordförande, Astrid Sjöström vice ordförande, Christina Bjerle-Johansson sekreterare som satt hemma och Elin Berglund teknisk samordnare/teknikteam. Andreas ledde oss genom årsmötet på ett mycket pedagogiskt sätt och vi klubbade igenom budget, verksamhetsplaner och motionen som skickats in. Vi fick tacka flera som slutat sin tjänst och avtacka några styrelsemedlemmar som avgick och välkomnade de nya som presenterades av valberedningens Tommy Mörling. Tack Karin Widman och Pontus Löfgren och Hans Jakobsson för er tid i styrelsen och välkommen Per Moen, Susanna Jonsson, Andreas Johansson som nya i styrelsen och Helena Wikström som blev återinvald – så roligt att ni är med! Det känns som att vi fortsätter med en mycket kompetent styrelse med brett intresse och breda kunskaper.

Det blev också tid för diskussion där alla delades in i mindre grupper, för att prata om vägar framåt för EFS Västerbotten. De svar och tankar som skickades in kommer att hamna på processgruppens bord för att de ska kunna ha era åsikter i åtanke för att kunna arbeta långsiktigt. Processgruppen består av Mats Lindberg, Anna-Maria Gelfgren, Mikael Walter och Helena Wikström.

Slutligen avslutades årsmötet och Hans Jakobsson tackade för sin tid som EFS Västerbottens ordförande: ”Tack för dessa 8 år, det blev faktiskt längre än vad jag hade tänkt. Det har fungerat mycket bra i en stormig tid när till exempel inte distriktsstyrelsen varit fullständig, men nu känns det tryggt med ett kansli som fungerar och med en DF på plats. Tack till all personal och medarbetare som funnits med genom allt som hänt under min tid som ordförande och jag önskar er all lycka och välsignelse i det arbete som hela EFS Västerbotten gör, ni är värdefulla.”

Det var detta årsmöte det, tack till alla som deltog på något sätt och till alla som gav en årsmötesgåva. Vi samlade tillsammans in 25 000 kr! Nästa år hoppas vi på att kunna ses som vanligt igen. Till nästa år ska vi försöka skicka ut viktig information i god tid innan årsmötesdagen.

Nu finns också alla årsmöteshandlingar sammanställda:

Föredragningslista
Valberedningens förslag
Verksamhetsberättelse
Årsredovisning 2020
Bokslut
Revisionsberättelse
Verksamhetsplan
Budget

 

 

På kansliet var vi förberedda med handsprit och munskydd.

Klubban i högsta hugg.

Hans Jakobsson, Andreas Lundholm och Astrid Sjöström skötte mötet galant.

Så här kan ett årsmöte som är digitalt se ut bakom kulisserna vid teknikbordet. Alla ni som deltog via länk var riktigt duktiga på att stänga av era mikrofoner och använda chatten i år - det märktes en stor förbättring sedan förra året. Bra jobbat allihop!

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.