Gå direkt till textinnehållet

Inspirerande dag om samverkan och samarbetskyrkan

 

Bild från panelsamtal.

Idag samlades 60 representanter från Norrbotten och Västerbotten för att samtala om EFS och Svenska kyrkan och det gemensamma uppdraget att få vara kyrka tillsammans. Dagen inleddes med bön, andakt och lovsång för att sedan ta vid i Marie Rosenius seminarium om hennes studie Samarbetskyrkan – en fråga om ecklesiologiskt kapital.

Under dagen fick vi också ta del av personliga berättelser från personer som är aktiva i samverkan- och samarbetskyrkor.

Magnus Persson delade sina tankar om utmaningar, möjligheter och spaningar framåt. Han lyfte bland annat EFS roll som inomkyrklig rörelse, om vikten att inspirera alla kristna till att bära kyrkans uppdrag. Begreppet helkyrklighet använde Magnus för att beskriva hur vårt rika kyrkliga arv skulle kunna få plats hos oss.

 

Dagens avslutades med ett panelsamtal under ledning av Marie Granholm, personalstrateg EFS Västerbotten. Medverkade gjorde Marie Rosenius, författare och teolog, Biskop Åsa Nyström, Luleå Stift, Mats Lindberg, distriksföreståndare EFS Västerbotten och Magnus Persson, samverkanssekreterare EFS-Svenska kyrkan.

 

Tack alla som medverkade och deltog!

 

Lämna gärna en utvärdering, dina åsikter är viktiga!

https://forms.gle/PEMjfSW3dSpPm4xb6

 

 

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.