Gå direkt till textinnehållet

Digitala bibel- och bönegrupper

Vi är i en tid då smittspridningen av Covid-19 ökar kraftigt. De nya restriktionerna gör att mycket kommer att ställas in framöver. Trots detta har vi ändå ett behov av att ha gemenskap och dela tro och liv, även om vi för tillfället inte kan träffas.

Vi på EFS Västerbotten vill därför uppmuntra till att starta upp digitala bibel- och bönegrupper. Vi hör att det tagits initiativ till detta lokalt vilket är väldigt fint att se. Från vårt håll vill vi vara en hjälp att bidra till att fler kan få hjälp att starta upp bibel- och bönegrupper.

Tillsammans med Sensus har vi möjlighet att få tillgång till digitala mötesrum, tillgång till ett Zoomkonto via Zoom. För att räknas som studiecirkel ska det vara minst tre personer som samlas (inklusive ledare). Man behöver också ha minst tre träffar och den totala tiden man möts ska vara minst 9 studietimmar á 45 minuter. Grupperna kan träffas under en termin, en månad eller under hela året. Sensus ger också rabatt på litteratur.

Ni behöver också skicka in uppgifter om ledare (namn, mobiltelefon, e-post, personnummer), och deltagare (namn och personnummer), att ni har en digital bibel- och bönegrupp samt startdatum och lokal. Skriv en rad om vad ni gör i gruppen, om ni har något speciellt material eller vilka frågor som ni tar upp. Då har vi ett underlag till studieplan.

Rapporteringen sker via nätet på https://e-tjanst.sensus.se/

Ledaren får inloggningsuppgifter på sin mail från Sensus.

Om ni redan har en färdig grupp kan ni höra av er till David Bergquist (södra Västerbotten) eller Cathrine Eiderhäll (norra Västerbotten) på Sensus (se kontaktuppgifter nedan) så hjälper de er igång. Om du inte har en grupp, men gärna skulle vilja vara med i en, skicka ett mail eller ring till mig, Erika Löfroth, så ska jag försöka att se till att du får en grupp.

 

Kontaktuppgifter till Sensus:

David Bergquist, david.bergquist@sensus.se, 090-14 37 67 

Cathrine Eiderhäll, cathrine.eiderhall@sensus.se, 072-7223930

 

Om du har några frågor och funderingar, hör av er till mig!

Erika Löfroth

Erika Löfroth

Distriktskonsulent med barn-konfirmand- och familjeuppdrag i norra länsdelen samt konferens- och utvecklingsfrågor.

0910-125 10

Tips på litteratur:

Otålig i hoppet – Antje Jackelén, https://www.verbum.se/teologi/otalig-i-hoppet-p52638392

Lita Lyssna Leva – Åke Bonnier, https://www.verbum.se/teologi/lita-lyssna-leva-p52638026

Möten längs vägen – Maria Hanner, https://www.argument.se/produkt/andakt-bon-och-fordjupning/andakt/moten-langs-vagen/

Vardagens Gud – Maria Ottesten, https://www.argument.se/produkt/andakt-bon-och-fordjupning/andakt/vardagens-gud-2/

De två sista är mer av andaktsböcker, men kan ändå fungera som bra samtalsstartare.

Sen har Argument en del utgivet speciellt för samtalsgrupper, deras utgivning hittar du här: https://www.argument.se/kategori/andakt-bon-och-fordjupning/for-samtalsgruppen/

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.