Gå direkt till textinnehållet

Ny distriktsföreståndare för EFS Västerbotten

Vi har glädjen att få säga ett VARMT VÄLKOMMEN till Mats Lindberg som är EFS Västerbottens nye distriktsföreståndare!

Mats bor i Ursviken där han arbetat som kyrkoherde i S:t Örjans församling. Han tillträder som distriktsföreståndare i mitten av augusti. Ta med honom i era böner.

Vem är du?

Jag är en rätt vanlig och unik människa som bor i Norra Sillskatan i Ursviken med min fru Lisbeth. Jag har tre utflugna flickor som bor i Jönköping och Ursviken med sina respektive livskamrater. Vi har dessutom fått vårt första barnbarn för ett år sedan som ju är fantastiskt roligt. Jag är uppvuxen i Boliden, har sedan läst på Johannelund. Jag har haft tjänster i EFS och Svenska kyrkan i Piteå, Hammarbykyrkan, Ursviken/Bureå och sedan i Mobackenkyrkan, Söbölekyrkan och nu senast kyrkoherde i S:t Örjans församling i drygt 12 år. Jag tycker om det mesta i sportväg – både att utöva och se på. Jag tycker om att ha lagom stora byggprojekt som att bygga altan eller som jag i skrivande stund gör, sätter ny panel på en sovstuga. Jag kan både jobba intensivt med något jag blir engagerad i (både jobb o fritid) men jag trivs också med att sitta i en solstol och dricka kaffe.

Vad tar du med dig från dina tidigare uppdrag?

Ett kort svar som skulle kunna bli långt då jag ju hunnit jobba några år. Att ha goda, trevlig medarbetare som jag både haft roligt med och kunnat be tillsammans med. Jag har fått se människor hitta en gemenskap, ett sammanhang och en plats att växa i. Jag har jobbat i EFS, samarbetskyrka och som KH som gett mig erfarenheter från både EFS och svenska kyrkans perspektiv. Jag har dessutom sett vilken styrka det finns i EFS kultur av idealitet och delaktighet.

Finns det några särskilda områden som du brinner extra för?

Att de som jobbar åt EFS verkligen ska hitta sin plats, känna glädje i sin uppgift. Att det verkligen ska vara möjligt att jobba i EFS och känna att det är ett bra sammanhang att jobba och utvecklas i. Sen har jag jobbat mycket med församlingsväxt på olika sätt genom bl. a. smågrupper som gudstjänstgrupper, hemgrupper och Alphakurser.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.