Gå direkt till textinnehållet

EFS-förening tar över Kyrkans hus i Yttersjö

Svenska kyrkan i Umeå säljer Kyrkans hus i Yttersjö till EFS missionsförening i Yttersjö. Det beslutade kyrkorådet den 11 juni.

– Det är väldigt glädjande att den kyrkliga verksamheten kan fortsätta i bygden, säger Leif Hognert, ordförande i kyrkorådet.

EFS-föreningen i Yttersjö tar över fastigheten den 1 augusti 2020.

– Det känns fantastiskt! Nu kan vi fortsätta bygga gemenskap i byarna, säger Sara Sandström, ordförande i EFS missionsförening i Yttersjö.

I höst planerar föreningen bland annat gudstjänster, sångkör, vardagsmiddagar och scouting. Allt sker på ideell basis, så verksamheten kommer att påverkas av vilka personer som engagerar sig och vad människor i bygden efterfrågar.

Kyrkans hus i Yttersjö invigdes i februari 2006.

Kyrkofullmäktige beslutade i november 2019 att avyttra Kyrkans hus i Yttersjö, som en del av nödvändiga kostnadssänkningar.

Svenska kyrkan i Umeå består av 68 000 medlemmar, 13 kyrkor och 6 församlingar.

Församlingarna är Umeå stadsförsamling, Ålidhems församling, Tegs församling, Umeå landsförsamling, Umeå Maria församling och Tavelsjö församling. Här finns också tre samarbetskyrkor som styrs av EFS-föreningar.

 

Kontaktpersoner

Sara Sandström 
Ordförande EFS missionsförening Yttersjö
sara.p.sandstrom@gmail.com
090-200 27 66

Leif Hognert
Ordförande kyrkorådet Svenska kyrkan i Umeå
leif.hognert@gmail.com
070- 325 79 38

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.