Gå direkt till textinnehållet

Riktlinjer gällande Corona

Uppdaterat 2020-04-09
EFS Västerbotten hänvisar till EFS riks riktlinjer och Folkhälsomyndighetens aktuella riktlinjer.

• Har du symptom, såsom förkylning, hosta eller motsvarande, ska du stanna hemma.
• Påminn dem som har symptom att stanna hemma.
• Tvätta händerna noggrant och ofta.
• Beakta riskerna vid olika evenemang och ta beslut om försiktighetsåtgärder där det behövs. Tänk särskilt på riskgrupperna i er verksamhet.

https://www.folkhalsomyndigheten.se/
https://www.efs.nu/efs-riktlinjer-utifran-spridningen-av-covid-19/

Vi lever i en speciell tid just nu. Det är svårt att veta vad som är klokt och vad som är möjligt i sommar när det gäller läger. Det är vår plan, bön och förhoppning att EFS Västerbotten ska kunna genomföra läger i sommar.
Vi kommer att följa de rekommendationer som finns från Svenska kyrkan i Umeå och Skellefteå, Luleå stift och Folkhälsomyndigheten och göra de förändringar som behövs för att lägren ska kunna vara trygga platser för alla, både till kropp och själ.

I er dagliga verksamhet ber vi er fundera kring vilka olika verksamheter som främst rör personer i riskgrupper och ni får bedöma om verksamheter ska ställas in eller inte från fall till fall.

Vi och våra partners använder cookies för att förbättra och personalisera din upplevelse, visa annonser baserade på dina intressen och för att mäta och analysera data. Genom att använda vår webbplats och våra tjänster godkänner du att vi använder cookies som beskrivet i vår Privacy Policy.