Stortjärn

Stortjärns ungdoms- och lägergård ligger strax söder om Skellefteå vid Gärdsmark (vägen mot Ragvaldsträsk). Stortjärns EFS bedriver här barn- och ungdomsverksamhet vintertid och mötesverksamhet sommartid.

Ungdomsgården är flitigt utnyttjad för utfärder, kurser, weekends och läger av skolor och olika organisationer. Gården är öppen året runt och erbjuder välutrustat kök och golvlogi inomhus, liksom en trevlig utomhusmiljö med närhet till bad. Varje sommar anordnar EFS/Salt Västerbotten läger här, och ofta också ledarutbildning bl.a. för Scouting.

Den som vill hyra anläggningen bör kontakta adressen nedan. Bilder från gården i Stortjärn.
Postadress: Stortjärn, c/o Eriksson, Gummarksnoret 19, Skellefteå.
Telefon: Karin Eriksson 0910-787923, Lena Sandberg (ordf.) 070-6800108.

Läger i Stortjärn

Scoutläger i Stortjärn

Är du sugen på läger och att sova i tält, att elda och laga mat på elden, att lära dig om skog och mark och om livet, och är du nybörjare i scouterna eller går du i årskurs 2-4, då är Stortjärns-lägret något för dig!  Stortjärnslägret är EFS/Salt Västerbottens nybörjarscoutläger.

Lägret:
är ett nybörjarscoutläger på EFS lägergård, med tältlogi och friluftsliv. Matlagning på lägerspisar i patruller. Lugn lägerstart, lägret är anpassat för nybörjare. Första måltiden serveras färdiglagad mat.

Deltagare:
från Västerbotten, barn i årskurs 2-4. Man ingår i en grupp eller patrull med ledare under lägret.

Medföljande ledare: behöver inte ha någon större erfarenhet av scouting eller friluftsläger. Den ledare som är nybörjare när det gäller friluftsliv kan få speciellt stöd under lägret. Ansvarig ledare ska dock själv kunna ansvara för barnen i sin patrull/patruller och vara 18 år eller äldre.
Se mer om patruller och ledare här (pdf-format).

Aktiviteterna: är friluftsinriktade med patrull- och lägerarbeten, lek, idrott, sång, andakt och undervisning.

Information: Handaffischer, affischer, anmälningsblankett, ledarinformation, utrustningslista för patrull och personlig utrustningslista m.m. finns att ladda ner från webben (Dokumentmenyn)

Anmälan: sker i form av patrullanmälan via lokala scoutgrupper eller andra typer av grupper. Deltagarantalet är begränsat. Ledare ska anmälas tillsammans med patrullen.

Lägeravgift: Se informationsmaterial. En ledare per patrull gratis. För att kunna hålla låga deltagarpriser på våra läger önskar vi att alla blir medlemmar i Salt Västerbotten. Det kan du bli genom att sätta ett kryss i anmälningsblanketten. Läs mer om Salt på www.salt.efs.nu

Frågor om lägret besvaras av: Nils Knekta,  e-post: nils.knekta@gmail.com

 
  Logga in Forum