Konfirmationsläger

Konfirmationsläger

Läger är bland de bästa och mest uppskattade formerna för konfirmation.

EFS Västerbotten och Salt Västerbotten erbjuder tre olika läger: Solvik, Strömbäck och Klippen/Strömbäck.

Konfirmationstiden handlar om att mötas; om att lära känna Jesus, den kristna tron, sig själv och varandra. På lägren får du lära känna många nya vänner och tänka, diskutera och komma vidare i dina tankar om Gud, tron och livet. Lägren har temadagar, skapande, sång, musik, andakt, sport, bad, utflykter och mycket annat.

Konfirmander på fjället.

Solvik, Skellefteå
Lägret är på Solviks folkhögskola i Frostkåge, norr om Skellefteå, där vi bor i dubbelrum. Under året träffas vi och har två kortare läger. Konfatiden börjar på hösten med upptaktsgudstjänst i oktober. Sommarlägret, som är 2,5 veckor, börjar i mitten av juni och fortsätter fram till konfirmationen i slutet av juni. Konfirmationsgudstjänsten hålls i Skellefteå landskyrka.

Strömbäck, Umeå
Läger 1 är på Strömbäcks folkhögskola utanför Umeå. Vi bor i enkel- eller dubbelrum, med toa & dusch. Lägret är 3,5 veckor och börjar efter skolans slut i juni och fortsätter fram till konfirmationen i början av juli. Vi tar emot 48 konfirmander. Konfirmationsgudstjänsten hålls i Tegs kyrka.

Läger 2 börjar med 10 dagar på EFS fjällgård i Klippen, utanför Hemavan, och fortsätter med två veckor på Strömbäcks folkhögskola. I fjällen bor vi i flerbäddsrum, går kortare dagsturer och har en längre fjällvandring med övernattning på fjället. För att klara det krävs att du gillar att röra på dig och att du har viss friluftsutrustning. Lägertiden är från mitten av juli till början av augusti. Vi tar emot 32 konfirmander. Konfirmationsgudstjänsten hålls på Strömbäck.

Konfirmandläger på Strömbäck

ANMÄLAN

Det brukar vara stor efterfrågan till lägren. Det är bra om du anmäler dig i god tid, gärna något år innan du ska konfirmeras. Anmälan är preliminär och kostnadsfri.

Vi vill att alla ska ha möjlighet att konfirmera sig. Om ni har särskilda behov eller behöver stöd på något sätt, ekonomiskt eller praktiskt, kontakta Magdalena Sandberg eller Anna-Maria Niemann Björk så hjälper de er med.

Anmälan: efs(a)efsvasterbotten.se, 090-12 58 10

Information: www.efsvasterbotten.se/salt/konfirmation
Frågor: Magdalena Sandberg, 090-12 58 22
magdalena.sandberg(a)efsvasterbotten.se
Anna-Maria Niemann Björk, 070-615 35 46
anna-maria.niemann-bjork(a)efsvasterbotten.se

Hör gärna av dig om du har några frågor. Välkommen med din anmälan!

 

Mer information

Här kan du se foldern med mer information om EFS konfirmationsläger på Strömbäck och Solvik.

KOSTNAD:
Strömbäcksläger 5400 kr*
Solviksläger 5200 kr

ANMÄLAN
Man kan anmäla sig på telefon 090-12 58 10 eller mejla in sin anmälan till efs(a)efsvasterbotten.se

Om du mejlar in din anmälan, skriv då

1. fullständigt namn
2. personnummer
3. adress
4. mejladress
5. vilket konfirmationsläger (Solvik eller Strömbäck) och vilket år
6. kyrkoförsamlingstillhörighet (vad heter församlingen där du bor)
7. målsmans namn

Du får bekräftelse på anmälan inom några veckor.

*Svenska kyrkan i Umeå tycker att konfirmation är väldigt viktigt! För att så många som möjligt ska ha möjlighet att konfirmeras har kyrkorådet beslutat att subventionera konfirmandläger för sina medlemmar. Detta medför att de ungdomar som är medlemmar i Svenska kyrkan i Umeå bara behöver betala 1500kr för konfirmandlägren på Strömbäck.

 
  Logga in Forum