Senaste från EFS Västerbotten
Lägerledare på @Strömbäck

Växa i tron som en lärjunge

Salt

2014-08-26

Med en ny utformning drar EFS och Salt Västerbottens ledarskola  igång igen i höst efter en paus på ett år. Allt det goda från den gamla ledarskolan i form av undervisning och praktik i ledarskap finns med, men nu kommer tyngdpunkten att ligga på trosfrågor och att vara en Jesu lärjunge.

AnnaHelena Lindberg

AnnaHelena Lindberg, ansvarig för Växa Följa Leda, har lång erfarenhet av ungdomsarbete inom EFS/Salt och har läst teologi i London, där hon hämtat mycket inspiration till kyrkligt arbete.

– Vi hoppas helt enkelt att kursen ska ge möjlighet och utrymme att både lära sig om och reflektera kring sin kristna tro, och att kunna sätta den i handling i sitt liv och ledarskap, säger AnnaHelena Lindberg, distriktskonsulent med ansvar för ledarskolan.

Det som arbetat med att ta fram en ny utformning av ledarskolan har försökt göra den mer anpassad utifrån hur behoven ser ut idag.

Ledarskolekursen vänder sig till den som är konfirmerad, är i åldern 15-18 år och bor i Västerbotten. Under åren är det många ungdomar som genom ledarskolan fått upptäcka sina ledartalanger och kunnat praktisera dem på läger i EFS och Salt Västerbottens regi (Bilden ovan: ledare på lägret @Strömbäck). Flera av dem är idag viktiga ledare och föreningsmedlemmar.

– Hjälp oss gärna att sprida informationen vidare till dem som kan tänkas vilja gå Växa Följa Leda och var med oss i bön för kursen och ungdomarna som kommer att gå den, säger AnnaHelena.

Sen behövs det också att de unga ledarna får möjlighet att vara med i föreningsarbetet. Ta väl vara på dem!

Anmälan 1-18 september och så drar Ledarskolan igång i oktober. Läs mer på Växa, följa, leda.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum