Senaste från EFS Västerbotten
Kicki Lönnebo

Till minne av Kicki Lönnebo

2018-10-23

EFS-medarbetaren Christina (Kicki) Lönnebo (f. Andersson) avled den 16 oktober 2018, 64 år gammal.

Kicki föddes i Skellefteå. Hennes pappa dog när hon bara var två år gammal, vilket blev en saknad som hon fick bära i många år. Hon växte upp med sin mamma, men så småningom kom en annan pappa in i bilden, Axel Lönnebo, som hon kom att kalla sin styvpappa även om han gifte sig med hennes mamma först när hon själv fyllt 18. Hon fick i myndig ålder även byta sitt efternamn till Lönnebo.

Redan från tonåren engagerade sig Kicki i EFS i Skellefteå. Tillsammans med några kamrater startade hon som fjortonåring sånggruppen Curirerna som sjöng och medverkade vid gudstjänster och möten i fyra års tid, främst i Skelleftebygden. Hon deltog även i EFS Västerbottens sommarkyrkoverksamhet, Båtkyrkan och Sim & Lek utanför Umeå. Redan som 18-åring fick hon sin första tjänst i EFS Västerbotten, och då i Skellefteå. Under två år i slutet av 80-talet var Kicki en av drivkrafterna bakom genomförandet av Roseniusspelen i Ånäset, och hon medverkade även i den version som genomfördes 2016-2017.

Roseniusspel

Kicki Lönnebo som Maja-Lisa Söderlund, där hon håller i byabönen i berättarteatern Tvivel och tro (en nyversion på Roseniusspelen).

Kicki hade kunskap och färdigheter på många områden och sa vid ett tillfälle att hon var lik sin farmor och farfars by. I en by finns lite grann av allt, precis som hon själv har gjort litegrann av allt i sitt liv. Det finns en liten sjö, några hus, en liten skog, några höjder… Inga stora berg och vidsträckta skogar, utan lite av allt. Hon har predikat men aldrig blivit präst, sjungit och spelat men aldrig räknat sig själv som musiker.

Kicki utbildade sig till ungdomsinstruktör vid Hagabergs folkhögskola, gick bibelskolan på Johannelund, NBV:s teaterverkstad, studerade till dramapedagog vid Ljungskile folkhögskola och läste grundkurserna AB i religionsvetenskap vid universitetet. De senaste åren utbildade hon sig till samtalscoach.

De arbeten Kicki hade var bland annat inom EFS, i Simrishamn, Hammarbykyrkan och Akalla, i Österhaninge församling, Ålidhems församling, på EFS Västerbottens kansli och EFS i Mittnorrland. Slutligen tillbaka i Västerbotten var hon bland annat verksam inom Bris och Blå bandet innan det blev flera perioder av sjukskrivning. Hennes sista tjänst i EFS blev som diakoniassistent i Grisbackakyrkan i Umeå där hon började 2017. Hon insjuknade dock i vintras och blev på försommaren inlagd på sjukhus. Kicki bars alltid i sjukdomsperioderna av hoppet att bli frisk men hade också tron på en himmelsk famn, och denna gång fick hon lämna alla jordiska bekymmer bakom sig och resa dit.

Hon sörjs närmast av sin livskamrat Hans, som hon träffade 2008, och sin mamma Vera.
Tillsammans med många vänner och kollegor sörjer och saknar vi en älskad och färgstark vän och mångsidig medarbetare.

 

EFS Västerbotten
genom Göran Berglund

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum