Senaste från EFS Västerbotten

Till minne av Gunnel Jakobsson

2018-01-18

Vår medarbetare Gunnel Jakobsson, Bjurholm, avled den 27 november 2017, 89 år gammal. Gunnel föddes i Holmsund. Under sin uppväxt drabbades hon av TBC och vistades i omgångar på sanatoriet i Hällnäs. Andra gången mötte hon bland patienterna Bror från Sjönäs, Mjösjöby. Gunnel och han blev ett par och gifte sig några år senare. De bosatte sig på hans hemställe och där föddes dottern Marie.

Gunnel Jakobsson

Gunnel Jakobsson arbetade som predikant i Mjösjöby-området utanför Bjuholm.

Efter många år som hemmafru tog Gunnel 1970 över lanthandeln i Mjösjöby. Sju år senare avled maken. Då stängde hon affären och förverkligade sin dröm om att få studera och läste in gymnasiekompetens på Komvux.

När predikanttjänsten i Mjösjöby-området blev ledig blev hon tillfrågad att ta över. Fast hon inte hade formell utbildning blev det en god lösning. Det var även en uppgift som blev mycket inspirerande och utvecklande för Gunnel. Hon planerade möten i bönhusen inom området, ledde symöten och höll bibelstudier. Så fick hon också utlopp för sin ungdoms dröm om att bli lärare och få undervisa. Hon blev en omtyckt medarbetare och stod kvar i uppgiften till sin pensionering.   

2005, 77 år gammal, flyttade hon in till Bjurholm och där fick hon nya stimulerande år. Hon ledde inte längre bibelstudier men missionen och Guds rike var lika viktigt för henne som förr, och hon var troget med i EFS-föreningen och i olika aktiviteter i kyrkan samt sjöng i kör. Gunnel kunde verka försiktig och lite blyg, men hon var både modig och öppen för nyheter även upp i hög ålder. Hon reste utomlands med barnbarnen,  lärde sig använda dator och började med släktforskning. Hon var mycket skicklig på korsord och blev faktiskt svensk mästare ett år. Till våren hade hon tänkt gå en kurs i röstvård.  

Begravningen hölls i Bjurholms kyrka den 21 december och leddes av gode vännen Per-Ivan Palm. Annars hade hon sedan länge planerat att ha sitt 90-årskalas på EFS i Bjurholm till andra advent, men hon fick gå till en högre fest i himlen. Vi gläds med henne över det, och vi är tacksamma för hennes liv och tjänst här på jorden.

För EFS Västerbotten
Torbjörn Arvidsson

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum