Senaste från EFS Västerbotten

Snart dags för föreningsavgift

Riks

2012-12-14

På EFS årsmöte i maj beslöt man att införa en föreningsavgift till EFS från 2013, och den kommer att faktureras till föreningarna en bit in på nästa år. Avgiften bygger på en summa på 125 kronor per medlem, men föreningar med högst fem medlemmar betalar ingen avgift och det finns också ett övre tak på max 15 000 kronor för stora föreningar (>150 medlemmar).

Syftet är att genom föreningsavgiften fördela ett grundläggande gemensamt ekonomiskt ansvarstagande och därmed vara en hjälp för EFS på riksnivå att administrera och utveckla kontakten med medlemmarna. Detta ska ske bland annat genom att alla får Budbäraren som medlemstidning.

Genom avgiften minimeras användandet av gåvomedel för medlemskostnader. Tanken är förstås också att föreningar då inte ska minska sina gåvor till EFS med motsvarande summa som medlemsavgiften, eftersom det skulle urholka hela syftet. För missionsarbetet är EFS fortfarande helt beroende av föreningars och medlemmars frikostiga gåvor.

Föreningarnas styrelser har i dagarna fått information om detta genom ett brev. Om det kvarstår frågor går det att vända sig till distriktsföreståndaren eller till EFS kansli.

För den som vill ta del av årsmötets beslut om medlemsavgiften så finns protokollet att läsa på EFS webbplats.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum