Senaste från EFS Västerbotten
Afrika svälter

Se Be Ge med hjärtat

Riks

2016-09-21

Lördagen den 24 september ordnar EFS en webbsändning i samband med insamlingskampanjen Se Be Ge – Afrika svälter. Det blir studiosamtal och aktuella reportage från de arbeten som EFS stödjer i Etiopien och Malawi. Sändningen kan man följa via efsplay.nu

Etiopiskt barn

För 50 kr kan ett barn få mat en hel månad.

Under senare år har det varit stora problem med torka och dåliga eller uteblivna skördar i de bägge länderna. Lägg därtill en ung befolkning och många som lever på jordbruk.

Sedan början av mars i år driver EFS ett nödhjälpsprojekt tillsammans med Mekane Yesus-kyrkans utvecklingsarbete i Tigray i norra Etiopien. Hjälpen med mat till skolbarn har gett god effekt men det behövs mer pengar och mer mat.

I Västerbotten ordnas Se Be Ge-kvällar bland annat i Bjurholms EFS och i Bergsbykyrkan. I Bjurholm blir det pajbuffé, fika och så följer man webbsändningen från Uppsala tillsammans. I Bergsbyn, Skellefteå, är det musikcafé med Kämperz från kl 18 och sedan webb-tv.

Eftersom EFS ser det som mycket angeläget att kunna bidra med hjälp till de svältande i Afrika går man ut med annonsbilaga i dagstidningarna Norran, VK och VF den 24 september.

Betala in till Bankgiro 900-9903, Swish 123-602 56 62 och märk gåvan ”Svälten”.

Mer info om Se Be Ge finns på webben.

fika

Att ordna café i samband med Se Be Ge kan vara en god idé. Då kan man gemensamt följa webb-tv-sändningen och göra en egen insamling.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum