Senaste från EFS Västerbotten
renovering i Klippen

Ombyggnation pågår i Klippen

2018-11-19

Ett gäng från Skelleftetrakten åkte i november till EFS fjällgård i Klippen för att där jobba i Storstugan. Övervåningen ska fräschas upp, och därför stod ombyggda rum, fler duschmöjligheter och uppmålning på programmet för det tappra, ungdomliga gäng som full av arbetsiver tog tag i uppgifterna de här dagarna. Det har målats, inmonterats ventilation, listats, städats och lagat mat i full fart och med stor entusiasm av alla inblandade.

Man kan frapperas av att folk i den här åldern fortfarande orkar arbeta på frivillighetens väg, offra tid och kraft på att renovera den här gården, som ju betytt så mycket för så många.

Eivor Vikdahl, Brittmari Forssén och Kerstin Hedman såg till att byggjobbarna fick mat.

De som varit på plats några arbetsamma dagar tycker ändå att de haft goda dagar tillsammans. Stämningen har varit fin och man har fått känna att man gjort en insats för en god sak.

– Det gäng som varit här har trivts bra ihop. Visst har vi blivit trötta men kamratskapen oss emellan har gjort gott för oss alla, berättar Ove Wikdahl.

Renovering

Lennart Nyström var en av de skelleftebor som bidrog med sitt kunnande för att bygga om på fjällgården i Klippen.

Det finns en tacksamhet i gruppen för att man får träffas under de här omständigheterna, och man känner att trots stigande ålder så finns ändå en viss kapacitet kvar som i alla fall kan vara till någon nytta.

– Vi tackar Gud för de här dagarna och hoppas på snart återseende, säger Ove.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum