Senaste från EFS Västerbotten
Migrantmammor åker skidor

Offensivt för Migrant-mammor

Vårt Budskap

2018-04-05

EFS Västerbottens distriktsstyrelse har beslutat att bevilja EFS Skellefteå ett bidrag från Offensiva fonden till projektet Migrantmammor, upp till 160 000 kr för att möjliggöra en tjänst på 35 % under 2018.
Migrantmammor är en öppen mötesplats för kvinnor, med syftet att stärka utrikesfödda kvinnors socioekonomiska egenmakt genom de olika aktiviteter som erbjuds. Projektet är en samverkan mellan civilsamhället och det offentliga, och det har pågått sedan hösten 2015.

Verksamheten är i dagsläget förlagt till tre dagar i veckan och håller till i Skellefteå EFS lokaler. På tisdagarna ligger fokus på språk och läxläsning samt samhällsaktuella frågor. Vid läxläsning finns ett tiotal volontärer som gör en mycket god insats. Under våren har man haft besök från Skellefteå Fritid som berättat om föreningsliv och fritidsaktiviteter. Biblioteket har berättat om sin verksamhet och de fina möjligheter till boklån som finns. Hälsocentralen ska komma och berätta om egenvård och hälsa.
På onsdagar finns möjlighet för den som vill ha enskild hjälp och stöd med till exempel att skriva CV och söka jobb. Torsdagar ägnas åt pilatesträning, matlagning och berättande.

– Vi har även provat på andra aktiviteter som skidåkning och kvinnodagsfirande under våren. Internationella kvinnodagens panelsamtal lockade cirka 100 åhörare, berättar Anna-Maria Niemann Björk som arbetar deltid med Migrantmammor.

Lotten Markström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum