Senaste från EFS Västerbotten
Skattenbandet

Nästan 70 000 kr till BIAL

Lokalt

2017-10-23

Massor av härlig musik, familjär stämning och ett fantastiskt insamlingsresultat. Så kan man beskriva årets Höstgala för Barn i Alla Länder (BIAL). Det här var nionde året i rad som man i Vasakyrkan, Umeå, ordnade en gala för att stödja EFS arbete bland barn i världen. Ett 20-tal sångare och musiker bjöd på en bra och omväxlande konsert.

Johan Öhman

Johan Öhman är en veteran i BIAL-galasammanhang.

Johan Öhman är en av galans veteraner. Från pianot levererade han bl a mäktiga Hymn to Freedom av Oscar Peterson. En annan favorit är Emma Örnberg, som i år bjöd på två egna, snygga kompositioner: Alla får vara med och Ackord. Skattenbandet (bilden ovan) från Ersmarkskyrkan gjorde succé på galan i fjol, och nu var de tillbaka för ett nytt bejublat framträdande. Årets debutant var 17-åriga Ebba Lundqvist som sjöng låtar av Justin Bieber och John Lennon. Det gjorde hon med bravur.

Spindeln i nätet i år var multibegåvade Emma Burström med fyra olika roller. Dels var hon galans nav och producent, men hon sjöng också tillsammans med vänner från Messengers, kompade Ebba och var programledare ihop med Torbjörn Arvidsson. Som alltid fick publiken sjunga ett par allsånger, ledda av Nathalie Lidqvist och Jakob Arvidsson. Kvällens skickliga husband med Simon Persson som kapellmästare spelade både till dem och till ett par av solisterna.  

En sådan här kväll är det också viktigt att visa på projekt som BIAL stöder. Susanne Svensson berättade om vad kyrkans arbete betyder för barnen i södra Tanzania, där hon varit volontär. Carina Arvidsson fortsatte med en glimt från flyktinglägren i Norra Irak, där EFS börjat stödja den kristna organisationens Capnis arbete för att ge barnen i lägren ett bättre liv.

Messengers

Emma Burström (längst till vänster) var djupt engagerad i BIAL-galan. Här sjunger hon tillsammans med vänner från gospelkören Messengers.

Det kom cirka 175 personer till årets konsert och det kändes som att alla var nöjda med kvällen. De barn som var med kunde som vanligt både bli ansiktsmålade och meta i fiskdammen. Även i år serverades klassikern kladdkaka med grädde till fikat. 

När mötesvärdarna räknat ihop gåvorna blev summan hela 68 959 kr! Ett nästan ofattbart resultat! Swish är numera den klart största kanalen: 44 400 kr kom den vägen, av det övriga gavs 2/3 med bankkort.

Torbjörn Arvidsson

Det fanns anledning för programledare Torbjörn Arvidsson att se glad ut under BIAL-galan.

Missionsgruppen i Vasakyrkan tackar alla sångare och musiker, ljudtekniker, fikafixare, kladdkake-bakare och övriga som hjälpte till och möjliggjorde denna gala, tillsammans minst 40 personer. Likaså ett varmt tack till alla dem som skänkte den stora gåvan till BIAL!

Torbjörn Arvidsson

 

Ett svar till “Nästan 70 000 kr till BIAL”

  1. BIRGER ARVIDSON skriver:

    NI ÄR DUKTIGA.DE FLESTA,SOM FINNS MED I EFS GOR VERKLIGA INSATSER.JAG BEUNDRAR DIG OCH CARINA TROGNA OCH ANSVARSTAGNA,”GAMLA MEDLEMMAR”,SOM ÄR EN DEL AV RYGGRADEN I ”VÅR” FINA KYRKA.FORTSÄTT FÖR FORTSATT FRAMGÅNG.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum