Senaste från EFS Västerbotten
Barnsångardag

Många sångglada bröder och systrar

2016-03-14

I mitten av februari samlades cirka 180 barn från 7-årsåldern och uppåt till en barnsångardag i Ålidhemskyrkan, Umeå. De flesta kom från Umeå med omnejd, men även barn från Bergsbykyrkan och Ursvikens EFS fanns med under dagen.

Mia Sandell medverkade på barnsångardagen och lärde ut egna låtar.

Mia Sandell medverkade på barnsångardagen och lärde ut egna låtar.

Mia Sandell, som är körledare, rytmikpedagod, inspiratör m.m. och boende i Stockholm, ledde kördagen. Sångerna man sjöng var ur materialet Bröder och systrar – köräventyret, som hon skrivit tillsammans med Jonathan Alfredsson. Sångerna handlar om att vi alla är en del av världens barn runt hela vår jord för alla hör vi ihop.

– När jag skrev sångerna hade jag en vision av att stärka varje barns självbild och göra dem tryggare genom att förstå att de är unika, värdefulla och älskade av Gud, säger Mia.

För att lyckas hålla ihop en kördag med så många barn behövdes variation i programmet och lite pauser, med tillfälle att springa av sig. Många ledare, föräldrar och kökspersonal fanns också med.

böneblomträd

Barnens urklippta blommor med nerskrivna böner hängdes upp i ett träd i kyrksalen.

– Vi hade också ett pysselrum där alla som ville fick klippa ut en blomma och skriva en bön på den, berättar Birgitta Bergner, ansvarig för organisationen kring denna dag.

Böneblommorna hängdes sedan upp i ett kalt träd i kyrksalen. Dagen avslutades med en sångfest i en fullsatt kyrka och man samlade in 7000 kr till EFS Västerbottens musikverksamhet.

Lotten Markström

Övning i bänkraderna.

Övning i bänkraderna.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum