Senaste från EFS Västerbotten
barnverksamhet

Lär om barns särskilda behov

Salt

2015-09-01

EFS Västerbotten inbjuder till en föreläsning om barn med särskilda behov. Det är legitimerade psykologen Helen Stenlund i Skellefteå som föreläser om ADHD, autism, anknytningsstörningar m.m. och föreläsningen riktar sig i första hand till anställda och ideella ledare.

– Det här är ett behov som vi har sett bland ledare inom EFS. Man känner sig ofta maktlös och osäker hur man ska göra med en del barn som finns i verksamheten, säger Katrine Ruuth som sitter i EFS Västerbottens styrelse och verksamhetsråd, därifrån initiativet till föreläsningen kommer.

Utbildningen vill ge ökad förståelse och fördjupning kring ämnet Barn med särskilda behov. Symptom, bemötande och nya rön tas upp. Möjlighet till frågestund direkt efteråt eller samtal i smågrupper på respektive plats.

Barn på sommarläger

Hur kan vi på bästa sätt bemöta barn i EFS/Salts verksamhet?

Föreläsning hålls i EFS-kyrkan i Skellefteå tisdagen den 29 september kl. 18-20, men via videolänk till Norrängskyrkan i Lycksele och Vasakyrkan i Umeå kan fler delta än de som har möjlighet att närvara i Skellefteå.

Förhoppningen är att så många ledare som möjligt inom EFS barn- och ungdomsverksamhet ska kunna delta och bli stärkta i sin ledarroll. Föreläsningen är avgiftsfri och fika serveras till självkostnadspris.

Anmälan senast 22 september till Gunilla Stenberg gnll.stnbrg@gmail.com. För frågor ring Katrine Ruuth på tel. 070-6520572. Medarrangör är Sensus studieförbund.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum