Senaste från EFS Västerbotten
lunchpaus på årsmötet

Jakobsson ny ordförande för EFS Västerbottens distriktsstyrelse

Vårt Budskap

2016-04-23

Under lördagen den 23 april höll EFS Västerbotten sitt 108:e årsmöte, med ett 120-tal ombud från närmare 50 föreningar. Årsmötet ägde rum i Robertsfors kyrka, där deltagarna kunde mötas både kring mat- och fikabord i församlingsgården och för årsmöteshandlingar i kyrksalen, där det kylslagna vårvintervädret kändes avlägset.

Gunvor Larsson

Gunvor Larsson, styrelseordförande i Carlskyrkan, är en som gillar styrelsearbete och blir uppiggad av sammanträden.

Årsmötet var en lugn tillställning, där styrelsen beviljades ansvarsfrihet och den föreslagna budgeten för 2017 klubbades igenom utan förändringar. Det innebär bland annat en gåvomedelsbudget på 7,8 miljoner kronor, vilket är 200 000 kr lägre än för 2016. Personalkostnaderna för 2017 baserar sig på samma bemanning som för innevarande år.

Den presenterade verksamhetsplanen med delmål för 2017 lockade till en del kommentarer och ett tilläggsförslag som röstades fram. Det var Kersti Karlsson som ville få med en punkt om att EFS på lokal nivå skall stödja och uppmuntra till gemensam bön och bibelläsning.

– Vi får inte glömma bort kopplingen till Bibeln och bönen, som grund för vårt arbete, var Kerstis uppmaning.

Bland andra röster som hördes undrade någon vad vi gör med de gåvor vi har och uppmanade deltagarna att använda dem. En annan kände oro över vad vi har att erbjuda ungdomar efter konfirmationen och en tredje menade att vi inte behöver så mycket verksamhet, det räcker med att vi äter och umgås och delar gemenskapen i naturliga aktiviteter, där tron kan få komma fram på ett naturligt sätt.

Under årsmötet gavs också tillfälle till bön för EFS Västerbottens arbete.

Under årsmötet gavs också tillfälle till bön för EFS Västerbottens arbete.

Rune Hedman lämnar styrelsearbetet efter tre år, varav två som ordförande, och även Eva Lundeborg-Karlsson avgick ur styrelsen. Hans Jakobsson och Jon Nilsson sitter kvar i tre år till efter omval, och två nya ledamöter valdes in: Viktoria Holmström från Skellefteå och Zakarias Liljemark från Umeå (inte närvarande).

Efter att styrelsen konstituerat sig har EFS Västerbotten en ny ordförande i Hans Jakobsson från Ersmark (Skellefteå) medan Marianne Berglund, Sävar, fortsätter som viceordförande. Hans har lång erfarenhet av styrelsearbete även i andra sammanhang och han är mest engagerad i ekonomi- och organisationsfrågor.

invalda

Hans Jakobsson (t.v.) ny ordförande tillsammans med Jon Nilsson och Viktoria Holmström, som också invaldes i styrelsen.

Under presentation av verksamhetsberättelsen fick årsmötet höra några inslag om bland annat lägerverksamhet och nybyggnationen i Klippen. Även anställda och biträdande/pensionerade medarbetare presenterades och det blev avtackning av dem som slutat, och dessförinnan parentation av tidigare medarbetare som avlidit.

Under innevarande verksamhetsår väntar en remissrunda för EFS organisationsutredning, som kommer att presenteras på årsmötet i Södertälje i maj och sedan gå ut på remiss till föreningarna. Distriktet ordnar informationsträffar i juni för att diskutera utredningsförslaget. Efter konferensen Nära Jesus sista helgen i augusti på Mobacken blir det aktuellt med en ny omgång Växtkraft med start i oktober.

Lotten Markström

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum