Senaste från EFS Västerbotten
hjärtepannkaka

Himmel och pannkakor!

Salt

2017-12-20

I mitten av december (11-17:e) var Musikhjälpen i Umeå på rådhustorget, och då ville EFS också finnas på plats och sprida
allt det goda som Gud vill ge: kärlek, gemenskap och pannkakor ♥. Alla som ville var varmt välkomna att haka på, grädda pannkakor, bjuda och prata med folk. Det var ungdomar från lite olika kyrkliga sammanhang som tog chansen och var med Pannkakskyrkan denna decembervecka.

Umeåungdomar fick testa att steka pannkakor och bjuda folk i samband med Musikhjälpen.

Simon Ohlsson och Simone Schmidt från Reach (Pannkakskyrkans riksorganisation) var på besök måndag och tisdag för att bidra med undervisning, praktisk hjälp och inspiration. Måndag kväll samlades cirka 13 personer, tisdag och onsdag kväll lite färre. På fredag kväll träffades sommarens Strömbäckskonfirmander, ett 30-tal personer, och passade då på att leta sig till torget för att vara en del av Reach.

För många är det lättare att inleda ett samtal med en främmande människa genom att bjuda på pannkaka, men det fanns också de som var ivriga i att skapa kontakt även utan att ha något annat än sig själv att bjuda på. Majoriteten av mötena ledde inte till några djupare samtal men det uppstod ändå möten människor emellan. Men även djupare samtal förekom.

– Jag tycker det funkade väldigt bra med pannkakskyrkan i samband med Musikhjälpen, säger Oscar Richardsson, som var kontaktperson för arrangemanget.

Responsen var överlag god och det fanns mycket glädje och även förvåning över att bli bjuden på pannkaka. En del av dem som ställde upp och gräddade pannkakor hade inte tidigare kommit i kontakt med Pannkakskyrkan men fick mersmak. Kanske kan detta vara lite av en nystart för ett fortsatt pannkaksgräddande i Umeå.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum