Senaste från EFS Västerbotten
Grunden i Klippen

Grunden är lagd för nybygge i Klippen

2014-10-03

Nu är grunderna för de nya husen i Klippen klara. Trettioåtta kubikmeter betong fyllde formarna. Transporten har inte varit så lätt då leveranserna kommer från Storuman. Men byggarna hade tur med vädret, solig och lagom värme.

Byggjobbet innebär inte bara tidiga morgnar och  slit utan också trevlig gemenskap med härliga middagar.

Byggpaus i Klippen

Fikapaus behövs ibland för att hålla byggjobbarna alerta.

Nu har mark och rivningssponsorn BA utveckling AB med sin H14 återvänt till kusten efter väl utfört arbete.

– En heroisk insats! säger Henric Johansson, projektledare för nybygget i Klippen, om Börje Andersson och rivningen av det tidigare s.k. Toppstugan och markberedning.

Uppehåll

Det blir det ett uppehåll i byggande till i början på november medan man laddar för fortsättningen. Då kommer nämligen husleveransen som består av två nya stugor med totalt 24 bäddplatser. De nya husen ska ersätta den rivna Toppstugan och även Lillstugan (som fortfarande står kvar men som ska bort).

Mer information

På lördagen den 4/10 håller Klippenkamraterna sitt årsmöte i Bergsbykyrkan. Där kan den som deltar få mer information om Klippens verksamhet och ombyggnationerna. Byggandet kan man också följa via Facebook och gruppen Klippenbyggarna. På webben finns också information om hur de nya husen kommer att se ut. Läs mer om nybygget här>>.

Insamling

Det pågår också en insamling till nybygget i Klippen. Den som vill betala in en summa till det kan göra det via Postgiro, numret är 57 33 75-3.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum