Senaste från EFS Västerbotten
Distriktsstyrelsen

Glimtar från distriktsstyrelsen

Styrelsen

2016-09-30

Den 23-24 september möttes EFS Västerbottens distriktsstyrelse för ett sammanträdesdygn på Solviks folkhögskola. På agendan fanns EFS organisationsutredning och vad distriktsstyrelsen tänker och önskar ge för svar på remissen. Styrelsen hade ett längre samtal om utmaningarna kring att förändra organisationen och vilka konsekvenser man tror att det skulle kunna innebära för EFS Västerbotten.

Bland annat framhöll styrelsen att det är viktigt att man regionalt ska få fortsätta att bestämma och ta ansvar för den verksamhet man vill bedriva. Vidare ser man behovet och möjligheten för några EFS distrikt att göra organisationsförändringar i en annan takt än vad man upplever kring de egna behovet av förändring. Framförallt vill man betona vikten av att EFS Västerbotten är med i bönearbetet kring organisationsförändringen.

Under lördagen fortsatte sammanträdet med frågor kopplade till EFS folkhögskolor, EFS i Tärnaby, utvärdering av distriktskonferensen Nära Jesus, ekonomifrågor, behandling av ansökningar till offensiva fonden och antagande av ny biträdande medarbetare.

En gång per år bjuder distriktsstyrelsen in  alla ledamöter i de råd som finns kopplade till distriktet för att tillsammans med distriktskonsulenter och informatör samtala om EFS och Salt Västerbottens verksamhet och prioriteringar. Efter lördagens gruppsamtal med de inbjudna gavs tillfälle i Solviks kapell för att be och lyssna in vad Gud på ett särskilt sätt påminner oss om i vår verksamhet.

Samtalet kom sedan att handla om hur distriktet kan stödja Salt och EFS föreningar i det lokala arbetet kring både ungdomsarbete, demokratifrågor, medlemskap och utvecklingsarbete m.m. Hur har vi en öppen verksamhet så att de som ännu inte har hört om Jesus vill komma med, både nyanlända och infödda svenskar? Kan vi än mer ta vara på bönen i vårt arbete? Önskemål om koordinator för integrationsarbete och att ha mer resurser till utvecklingsarbete nämndes.

Konstateras kan att i EFS Västerbottens styrelse råder en god gemenskap och det är helt ok att ha lite olika åsikter på väg fram till beslut. Tack gode Gud för EFS Västerbottens styrelse och det arbete ledamöterna gör!

Kristoffer Hedman

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum