Senaste från EFS Västerbotten
Offergång.

Gåvor till utlandsmission

2012-06-14

För några år sedan beslöt EFS Västerbottens årsmöte att gåvor till utlandsmissionen skulle redovisas. Detta hanns inte med till årsmötet, men nu finns uppgifterna redovisade i ett diagram (nedan).
Under 2011 skickade alltså missionsföreningarna i Västerbotten in 3,753 miljoner kronor till EFS utlandsmission. I den siffran finns också gåvorna till BIAL (Barn i alla länder) och nödhjälpsinsamlingen inräknade. Den sistnämnda landade på 487 817 kr.

Som diagrammet visar finns det en liten ökning i gåvor till utlandsmission jämfört med föregående år, men betydligt mindre än 2009. Förklaringen till att 2009 toppar insamlingen de senaste åren kan höra ihop med missionsprojektet Vår omvärld det året.

Ett svar till “Gåvor till utlandsmission”

  1. Kersti Karlsson skriver:

    Då får vi väl börja med att tacka Vår Omvärlds-resenärerna och allt det ni gjorde för att sprida information om Tanzania och Etiopien. Men vi får ju inte ge oss ro av de här siffrorna. Jag får lite lust att citera bladet Mellanbygden, där en krönikör ibland tänker för sig själv att folket i mellanbygden nog egentligen har det ganska bra ekonomiskt. Ibland tänker jag så om EFS-arna också, att vi har det ganska bra förspänt! Vi skulle kunna satsa mycket mycket mer, utan att det skulle märkas på oss. Låt inte sommaren bara vagga oss till ro! Och bjud in flyktingen i din närhet till en kopp kaffe i grönskan!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum