Senaste från EFS Västerbotten

Från bönhuset till kyrkan

Lokalt

2018-02-12

Efter 53 år i centrum av Ursviken lämnar EFS föreningen huset och flyttar till Ursvikens kyrka. Detta är vemodigt för många, men föreningen läggs ju inte ner utan flyttar bara sin verksamhet. Föreningen har brottats med frågan en lång tid, men så kom ett beslut om avyttring av fastigheten, något som mognat fram. Det hade blivit en belastning att på ideell basis sköta byggnaden, som även innehåller fem lägenheter, så före jul såldes den till en privat ägare.

Den 7 januari hölls en tacksägelsegudstjänst med predikan av kyrkoherde Mats Lindberg. Som avslutning på en lång epok lyftes korset ner från väggen för flytt till kyrkan.

Föreningens ordförande Roger Lundström plockar ner korset från bönhuslokalen.

När huset byggdes fick det namnet EFS ungdomshem. 1964 fanns det många ungdomar som drev sin UG-grupp. Ingemar Nygren som varit med sedan ungdomstiden hade tagit fram en historik från föreningens bildande i slutet av 30-talet och tills nu, en rik berättelse som vittnar om vad som pågått inom bönhusets väggar.

Det har jobbats flitigt med och för missionen och det har även funnits en rik ungdomsverksamhet. När huset planerades så fanns det bara en kvinna med i projektgruppen, Anna Norsten, som även fanns med vid avslutningsgudstjänsten.

Vad betyder då flytten till Ursvikens kyrka? Det blir vårt nya andliga hem. Fast vi har ju sedan många år tillbaka redan varit en samarbetspartner med S:t Örjans församling. Men nu flyttar vi helt och hållet och delar lokalerna med övriga både anställda och frivilliga. Med bönens hjälp får det bli vår vägvisning i det arbete som ska bedrivas i Ursvikens kyrka.

Rune Åström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum