Senaste från EFS Västerbotten
Klippen

Fortsatt plus för Klippen

2018-11-05

Den tredje lördagen i oktober hölls årsmöte för Klippenkamraterna. Årsmötet, i Vasakyrkan i Umeå, samlade cirka 40 medlemmar från olika håll i Västerbotten och inleddes med att Sofia Karlsson hälsade alla välkomna.

Under förhandlingarna satt Torbjörn Arvidsson som ordförande och Inga-Lis Andersson var sekreterare. Verksamhetsberättelsen presenterades av Jan-Erik Wikström, och den visade på ett nettoresultat på över 140 000 kronor för 2017. Antalet gästnätter var cirka 3100 under året.

Det genererade resultatet går oavkortat till ägaren av gården, EFS Västerbotten. Vidare visade presentationen att gården använts flitigt av större och mindre grupper, dels vid egna arrangerade läger (bilden ovan från sportlovsläger), men även vid en hel del enskilda, externa bokningar.

stugor Klippen

De nya husen i Klippen erbjuder fint boende för både interna och externa arrangemang.

I styrelsen invaldes som nya ledamöter, Björn Wallin, Boliden och Samuel Hägglund, Skellefteå. Vidare presenterades kort den nu pågående satsningen på gården, där bland annat storstugan ska få fler duschar, nu i samma plan som rummen. Dessutom fick årsmötesdeltagarna också kort höra om tankarna för den kommande utformningen av bland annat köket i storstugan, som börjar vara i stort behov av en översyn.

På årsmötet hälsades även tre nya medlemmar välkomna till föreningen, som nu har 262 medlemmar. Ännu ett år kan läggas till handlingarna för den fina fjällanläggningen i Klippen. Det är glädjande att se hur gården, med bygget av tvillingstugorna, på ett konkret sätt tagit sikte mot framtiden. Detta utifrån att bättre kunna möta de förväntningar som dagens gäster har beträffande standard och bekvämlighet. Då kan ett boende på gården dels skapa trivsel och glädje, samtidigt som den fantastiska miljön även ger mycket mer; nämligen en liten glimt av Guds härlighet, som en påminnelse om skaparen själv som gett oss denna plats som ett lån att förvalta på bästa sätt.

Jan-Erik Wikström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum