Senaste från EFS Västerbotten
Årsmötespresidiet

Fler gästnätter gav bra resultat

2017-10-23

Söndag den 15 oktober var det årsmötesdags för Klippenkamraterna, föreningen för de eldsjälar som driver fjällgården i Klippen, sedan över 50 år tillbaka. Årsmötet samlade ett 60-tal medlemmar från hela Västerbotten till EFS kyrkan i Skellefteå, och det hela inleddes med en I Centrum-gudstjänst, där Roger Wikström delade många kloka tankar. Sedan inbjöds de närvarande till kyrklunch, varpå själva årsmötet drogs igång av styrelsens ordförande, Johan Andersson, som hälsade alla välkomna.

Under förhandlingarna satt Rune Hedman som ordförande och Christin Östlund var sekreterare (presidiet tillsammans med ordföranden i bild ovan). Verksamhetsberättelsen presenterades av Jan-Erik Wikström, samt även av Kerstin Tiburzi i bildform. Den visade på ett nettoresultat på över 220 000 kronor för 2016. Antalet gästnätter hade ökat rejält (28 %) och uppgick till 3408 stycken under året. Det genererade resultatet går oavkortat till ägaren, EFS i Västerbotten. Vidare visade presentationen att gården använts flitigt under året av större och mindre grupper, dels vid arrangerade läger och kurser, men även en hel del vid enskilda bokningar.

avtackning

De som varit med och byggt bastu i Klippen tackades av distriktsordföranden Hans Jakobsson.

I den sittande styrelsen invaldes Joel Åström, efter Nils Lindqvist, som avböjt återval. Vidare presenterades kort en del tankar om framtida satsningar på gården, bland annat att slutföra det pågående bastubygget. Dessutom samtalades om den kommande utformningen av bl. a. köket i stora stugan, som börjar vara i stort behov av en översyn och förändring. Vid årsmötet hälsades även en ny medlem välkommen till föreningen. Ännu ett år kan läggas till handlingarna för den fina fjällanläggning i Klippen.

Jan-Erik Wikström

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum