Senaste från EFS Västerbotten

Firade i dagarna tre i Stortjärn

Lokalt

2012-08-17

På Stortjärns ungdoms- och lägergård var det full fart förra helgen. Normalt har man möten och program där hela sommaren, men nu firade man 50-årsjubileum.

Bilden: Grupp som spelade vid fredagens ungdomssamling bestod av Emma Bogren, Theres Dissler, Malin Hansson, Cecilia Lundmark, Oscar Fridolfsson och Mattias Jansson.

Fredagskvällen bjöd på ungdomlig musik förmedlade av en grupp ungdomar (se namnen ovan).
Agnetha Svensson, präst i Hässleholm och född i Flocktjärn, höll en andakt och Åsa Hedlund ledde mötet med sin egen historik om Guds tankar om Stortjärn. Efter rasten fortsatte kvällen med uteaktiviteter, korvgrillning, filmvisning och en skön musikstund inne i logen med Sanna Lundmark och Ida Andersson.

Lördagkvällen blev en lång minneskväll för alla i den fullsatta logen. Berit Lundberg sjöng för och med åhörarna. Lars-Olov Eriksson varvade sin predikan med minnen från förr och tankar om framtiden för Guds församling.

Lars-Olov Eriksson, huvudtalare under helgen, och lärare vid Johannelunds teologiska högskola i Uppsala.

De som varit aktiva för 50 år sedan berättade om sina minnen, och scoutledarnas tankar om nuet och framtiden var intressant att följa. Sedan följde fria ord med många intressanta talare , som också hade minnen att berätta.

Söndagens gudstjänst inleddes med fanfar spelad av Håkan Karlsson, som även spelade till psalmerna.
Selina Larsson spelade och sjöng några härliga sånger. Lars-Olov Eriksson predikade om Jesus, vårt enda hopp. Karin Eriksson ledde gudstjänsten, samt spelade orgel.

Avslutningsvis summerade ordföranden Lena Sandberg dagarna som gett mycket. Minnen samlade i bildutställning och en minnesskrift, men också tankar framåt hur viktigt det är att vi i församlingarna hjälps åt med att ge de unga möjlighet att mötas, tillexempel i Stortjärn. Det behövs engagemang från vuxna, liksom det för 50 år sedan fanns vuxna som såg de ungas behov av mötesplatser.
Som vanligt bjöds det på gott hembakt fikabröd i den fina grönskan vid lägergården, vilket inbjöd till långa fikapauser för de många som hade samlats.

Lena Sandberg

Ett svar till “Firade i dagarna tre i Stortjärn”

  1. Torsten Johansson skriver:

    Hej!
    Jag skulle mycket gärna vara med, men kan inte på grund av min sjukdom. Önskar er all Guds välsingnelse över ert arbete i Stortjärn.
    Guds frid önskar Torsten.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum