Senaste från EFS Västerbotten
Fjällvägläger

Fasadfritt i långkalsonger

Salt

2016-04-15

Vad har fjällen, bibelstudier, långkalsonger, bröllopsmiddag, mässa, ömma fötter och solnedgångar gemensamt? Jo, årets Fjällväg-läger, som hölls i Klippen i mitten av februari.

– Det var ett fantastiskt läger! Det är något unikt över att få åka på läger, även fast man inte är ungdom längre, säger Emma Asplund.

Emma Asplund

Emma Asplund gillade att vara med på Fjällväg-lägret i Klippen.

Emma jobbar som distriktskonsulent på EFS Västerbottens kansli i Umeå och är oftast den som själv ordnar läger för andra, men nu hade hon åkt till fjällen på sin fritid. Deltagarna kom från Sundsvall i söder till Luleå och Hemavan i norr.

– Jag tycker också det är fint med ett tillfälle för de som annars många gånger själva är ledare att få fylla på sina depåer, vara i gemenskap med Gud och varandra, tillägger Emma.

Hela grejen; att bo och äta tillsammans, sjunga till bords, tävla och leka, fördjupa sig i bibeln, samtala om tro är något som hon gillar. Det finns visst sådana tillfällen i andra sammanhang, för den som inte längre är ungdom, men läger-touchen tillför något extra. Det handlar om gemenskapen, nya och gamla vänner, och man kommer snabbt nära varandra när man är på läger.

Fjällvy dimma

Fjällväg är ett läger för unga vuxna där tillfälle finns för gemenskap i fjällen och vistelse i Guds vackra natur.

Kombinationen av fjäll och kristen gemenskap är dessutom svårslagen, menar hon. Eller som någon annan uttryckte det: Det var härlig, trygg gemenskap och en positiv atmosfär.

– Det blir fasadfritt på något sätt, när vi har bibelstudium i långkalsonger och får dela liv, tro, träningsvärk och naturupplevelser på ett nära sätt, med människor man kanske aldrig mött tidigare.

Men fjälläger är inte bara skidor och umgänge på fjällgården. En sak som Emma upplevde som väldigt bra var mässan i Hemavans kapell.

– Det var trevligt att få åka från gården en stund och se något annat. Det var så vilsamt i kapellet och fint att avsluta dagen med en enkel mässa, sång och bön tillsammans.

En annan uppskattad grej var lördagskvällen, då ledarna hade ordnat festmiddag med bröllopstema. Alla fick dra lott och blev tilldelad vilken gäst man var på festen, sedan hölls det tal till brud och brudgum och hela köret.

– Rolig idé och en mycket trevlig kväll! summerar Emma.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum