Senaste från EFS Västerbotten

EFS Skellefteå i Armenien

2019-03-15

Hej! Den 7 mars lyfte ett plan från Sverige mot Armenien med 6 ungdomar från EFS Skellefteå och EFS Ö-vik. Förhoppningarna var att få se hur mission tar sig uttryck i praktiken, hur Jesus är/blir en del i människors liv och vad Gud gör i Armenien. Allt detta har vi fått uppleva plus mer därtill.

Resan började med avfärd från huvudstaden Jerevan upp till bergen där vi deltog på ett läger för kristna studenter och andra som är nyfikna på Jesus och kristen tro. Vår uppgift på lägret var bland annat att se till att det fanns fika i pauserna och berika gudstjänsterna med draman. Helgen bjöd på intressanta samtal och blev vår första kontakt med den armeniska kulturen. Gud var där och guldkornen är så många att de inte kan nämnas här.

Under de andra dagarna som vi tillbringade i Jerevan har vi bl.a. fått besöka människor som har det väldigt svårt på grund av blindhet och vi har fått be för dem. Vi har också besökt museet till minne av folkmordet på Armenier som pågick mellan 1912 och 1917 samt platsen Khor Virap vid berget Ararats fot där vi fick höra om hur kristendomen kom till Armenien. Om två dagar åker vi hem fyllda av det vi fått se, höra och uppleva.
Gud verkar i Armenien!
Hälsningar från Armenien-gänget!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum