Senaste från EFS Västerbotten
Tältmöte i Bureå

Doft av gräs och tält lockade folk

Lokalt

2015-08-14

Äntligen! Sensommarkvällar med tältmöten! En oslagbar och efterlängtad kombination med doft av gräs och tält. Något som för många burebor med omnejd ger en nostalgitripp.

Som vanligt arrangerades tältmötena i hembygdsparken i Bureå av Svenska kyrkan, EFS och Pingst. Redan första kvällen den 5 augusti var tältet mycket välfyllt. Förutom predikan av veckans gäst KG Larsson från Örnsköldsvik medverkade ett lovsångsteam från LP-arbetet under ledning av Håkan Nylander. Deras sångarglädje gick inte att ta miste på och den utlöste rungande applåder. Veckans tema
har varit Kom igen och uttrycket lämnas öppet för tolkning. EFS-pastor KG har dock med stor tydlighet och trovärdighet predikat och inbjudit till Bibelns Frälsare som vägen, sanningen och livet.

Kören Kors och Tvärs medverkade med finstämda sånger under torsdagskvällen. Maria Nilssons sång på fredagskvällen kan uttryckas med ”en ton så silverklar”, stämningsfullt och njutbart framfört till ackompanjemang av Christin Östlund. På lördag ledde Timothy De Bernardi mötesdeltagarna i lovsång tillsammans med Björn Lindberg. Som brukligt genom åren var det Bureås kyrkokör som gladde med sång under den avslutande gudstjänsten på söndag.

Veckans samlingar har även innehållit barnaktiviteter, nattvardsmässa samt grillkväll. Tre förmiddagar inleddes med lätt frukost och bibelsamtal. Alla aktiviteter har varit mycket välbesökta. Kollekter och serveringsintäkter gav närmare 73.000 kr och delas mellan de tre församlingarnas missionsåtagande
samt Stadsmissionen i Skellefteå.

Anna-Greta Wallgren

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum