Senaste från EFS Västerbotten
Patrullriks marknad

Det finns hopp för scouterna

2017-08-25

Mellan den 30 juli och 5 augusti samlades cirka 1600 scouter i Mossebo, Småland, på det landsomfattande lägret Patrullriks som Salt scout arrangerar.

– Som scout och kristen anser jag att Patrullriks är det bästa lägret. Där träffar man så många nya människor som man kan dela sin tro med, säger Fanny Lööf från Skellefteå.

Hon var en av de cirka 160 personerna från Västerbotten som deltog i Patrullriks och i ungdomsfestivalen Jump, som hade tre kårer från länet. I Scoutbyn för 10-14-åringar, var det nio västerbottniska kårer. Däremot fanns det inga västerbottniska deltagare i familjebyn Hoppetossa.

Höghöjdsbana där Jump-deltagarna fick testa sina gränser.

– Att få åka buss med sina vänner och helt främmande människor är både trevligt och spännande, tyckte Fanny, som efter 16 timmars bussresa redan hade lärt känna fem nya personer.

Hon tycker att det fem dagar långa lägret har gett henne fantastiska upplevelser, något som alla borde få chansen att vara med om.

– Jag har fyllts med kärlek och hopp, fått uttrycka mina känslor i både sång och konst under bönevandringar, blivit emotionellt påverkad av flykting-rollspel av Röda korset och levt mig in i Jesus vandring till korset, berättar Fanny.

En av dagarna hölls den traditionsenliga marknaden, där det samlades in pengar till BIAL – totalt 172 000 kr. Sätten att skramla in pengar var många och finurliga: kamelridning, palt, äppelsnor och kaffe, för att nämna några.

Om man får chansen att åka på Patrullriks så bör man ta den anser Fanny. Det är ett läger som passar alla åldrar. Patrullriks har arrangerats regelbundet sedan 1964. Mossebo 2017 blev 18 i ordningen och om tre år är det dags igen och då det blir på Vässarö utanför Stockholm. När Fanny ska sammanfatta sina upplevelser säger hon så här:

– Jag åkte dit med cirka sexton vänner och lämnade Jump med trettio nya vänner och ett minne för livet.

Lägerplats

Mossebo erbjöd en fin lägerplats för alla scouter.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum