Senaste från EFS Västerbotten
EFS årskonferens i Ö-vik

Bra konferens i Ö-vik

Riks

2013-05-17

Kristi himmelsfärdshelgen innebar även i år EFS-årskonferens, denna gång i Örnsköldsvik, där närmare femhundra ombud samlades till årsmöte i Fjällräven Center. Nästan lika många registrerade deltagare fanns med och på lördagens kvällsmöte deltog närmare 2000 personer.

Stefan Svensson

EFS ordförande Stefan Svensson.

Närheten för västerbottningar gjorde att de var väl representerade på årsmötet, som upplevdes som spänstigt och roligt med bland annat positiva samtal kring verksamhetsplanen. Anna Thorén (som suttit som ordförande) slutade efter många år i styrelsen och vid efterföljande konstituerande möte valdes Stefan Svensson från Hässleholm som ny ordförande.

Gustav Jacobson från Skellefteå hade avböjt omval och som ny ledamot valdes bland andra Johanna Björkman från Umeå (med flest antal röster). Johanna arbetar på EFS Västerbottens kansli som vikarierande ungdomskonsulent men flyttar till Uppsala från hösten för att arbeta för Salt. Hon låg också bakom en av motionerna på årsmötet, om att EFS bör ge ut e-böcker. Årsmötet antog styrelsens förslag, vilket innebar att motionen gick igenom till vissa delar.

Johanna Björkman

Ungdomskonsulent Johanna Björkman valdes in i den nya styrelsen.

Bland de medverkande fanns t.ex. Agne Nordlander, som fortfarande håller god form i både bibelstudium och predikan, och Rolf Kjöde från Normisjon, vilka båda bidrog till en god smak från konferensen, även om en del inte känner sig så komfortabla med den mötesform som dominerade.

– Det praktiska fungerade fantastiskt bra och arenan var ändamålsenlig, berättar Monica Andersson som var med en del av helgen och trivdes bra.

Lördagskvällen avslutades med en konsert med bandet GraphicLine (läs mer här>>), men det var inget man kunde se i programmet. Inför framtida konferenser är det önskvärt att konferensprogrammet finns i detalj åtminstone på webben, inte att det enbart står kvälls- och caféprogram utan att nämna medverkande.

Mer från konferensen kommer att finnas i Budbäraren, som numera fungerar som medlemstidning för EFS. Det går också att via webben ta del av vissa av samlingarna som spelades in.

 

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum