Senaste från EFS Västerbotten
bibelläsning

Handlingsinriktad av att studera Bibeln

2017-10-02

Hur kan bibelläsning bli relevant för mitt liv idag? Det är en fråga för de flesta av oss. I Bibeln handlar det ju om historier som hände för länge sedan, i en helt annan tid. Men om du utgår ifrån ditt liv där du befinner dig idag, väljer ut en bibeltext som berör den situationen, läser, bearbetar och funderar kring texten och din situation med olika sinnen och tar med dig resultatet ut i vardagen, då blir bibelläsningen relevant.

Det är på det sättet man jobbar i Befriande bibelläsning. En del stötte på den metoden under Nära Jesus-konferensen på Mobacken för ett år sedan och har efterfrågat att få lära sig mer om det. Nu blir det möjligt i bönhuset i Ånäset den 11 november mellan klockan 10 och 15. EFS Västerbottens verksamhetsråd står bakom denna inspirationsdag, utifrån uppdraget att under året ordna tre Nära Jesus-likanande inspirationstillfällen, då konferensen tog paus i år.

Anna-Stina Wikström är pedagog på Edelviks folkhögskola och en av dem som lär ut Befriande bibelläsning.

De som medverkar på inspirationsdagen i Ånäset är Ola Persson och Anna-Stina Wikström, båda knutna till Edelviks folkhögskola men också utbildade i metoden för Befriande bibelläsning.

– Den här metoden är en hjälp att koppla ihop bibelläsningen med handling, då man får hjälp med att ta med sig bibeltexter ut i vardagen, berättar Anna-Stina Wikström.

Det handlar inte enbart om att läsa texter och prata om dem. Till metoden hör också att använda sig av olika kreativa uttryck för att på det sättet få möjlighet att använda olika sinnen. Befriande Bibelläsning är en metod från ett bibelstudiecentrum i Brasilien. Sedan 1979 har de arbetat framgångsrikt med att knyta ihop livet och bibeln på ett sätt som befriar. Tanken  är att få ihop livet som vi lever med bibeltexterna, så att det blir något konkret och synligt som får kännbara konsekvenser. Våra liv och berättelser är viktiga tolkningsreferenser. Förhoppningen är att befriande bibelläsning inspirerar och hjälper läsaren att se på det som tynger ens liv så att man kan befrias från bördan.

Kursen passar alla och inga förkunskaper krävs. Däremot är det bra att ha med sig en Bibel.

Anmälan görs senast måndagen den 6 november till Anna-Maria Niemann-Björk, 070 – 615 35 46
anna-maria.niemann-bjork@efsvasterbotten.se Lunch och fika kommer att finnas till självkostnadspris.

Välkommen till en dag med Befriande bibelläsning!

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum