Senaste från EFS Västerbotten

Biskop Åsa

2018-06-03

Idag har Åsa Nyström vigts till biskop i Luleå Stift och blir därmed den nionde biskopen för Svenska kyrkan i Luleå stift, och den första kvinnan på posten.
Hon är född och uppvuxen i Umeå, studerade vid Johannelund i Uppsala och utexaminerades som pastor i EFS 1982. 1986-1994 arbetade hon i Norrängskyrkan i Lycksele. 1991 blev hon tillsammans med andra EFS-pastorer mottagna som präster inom Svenska kyrkan.

Åsa Nyström har arbetat som lärare på Johannelund och som chefredaktör för EFS Budbäraren, varit kursansvarig för chefs- och ledarskapsutveckling i Svenska kyrkan och som studierektor och lärare i ledarskap vid tidigare Pastoralinstitutet i Uppsala, numera Svenska kyrkans utbildningsinstitut. Sin första tid efter Johannelund arbetade hon som församlingspedagog och kantor, så Norrbotten och Västerbotten får nu en biskop med bred erfarenhet av kyrklig verksamhet.

Gud verkar i er
Valspråket som finns i hennes biskopsvapen lyder ”Gud verkar i er”. Om det skriver hon bland annat: ”Det är jag övertygad om. Det ser jag när kärlek, omsorg, mod och tro växer. Gud är nära oss, hjälper oss mogna som människor och ger oss impulser till handling.”


Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum