Senaste från EFS Västerbotten
Innertavlescouter

Återvänder gärna till Björnkälen

Vårt Budskap

2018-08-19

”Alltid redo” hörs från fasta stämmor runt flaggstången i Björnkälen. Det är storsamling för lägrets alla scouter och ledare i den gassande solen ute på gårdsplanen i Björnkälen. I år samlades cirka 160 deltagare och ledare från Arvidsjaur och Rosvik i norr till Holmsund i söder för att spendera fyra fantastiska dagar tillsammans.

Björnkälen är en fin plats för scoutläger.

Genom lek och praktiskt arbete kan man lära sig en hel del på ett scoutläger.

Deltagarna fick i år genom olika dagspass på temat jord lära sig mer om hur vi kan ta hand om vår jord på bästa sätt, bygga egna herbarium, jobba med lera, och leda vatten på olika sätt. På fritiden passade många på att ta en tur med kanoterna på sjön, fiska lite eller ta sig ett svalkande dopp vid badplatsen.

På kvällarna samlades alla i lägerbålsbacken för sång, lägerrop av olika slag och massa spex i riktig scoutanda. Under ett besök i lägerområdet berättar upptäckarscouterna från Innertavle (översta bilden) att det bästa med dagarna i Björnkälen var att få spendera tid tillsammans i patrullen, prata i tältet och kvällsaktiviteten lägermix. Lägermixen avslutades med att alla patrullerna med hjälp av silar poppade popcorn över öppen eld. När vi frågade samma sak till scouterna från Arvidsjaur och Vasakyrkan svarade de att det bästa under lägret var spårningen som scouterna i tonårsbyn höll i. Där fick upptäckarscouterna möta några troll, utföra olika samarbetsövningar och trassla ut knuten.

Tonårsbyn gjorde även i år en avstickare från lägerplatsen för en natt i vindskydd tillsammans med alla småkryp. I familjebyn stod det femkamp, tovning, bad och lek av alla de slag på schemat. Barnen hade även ett litet husdjur i byn i form av en stor fjärilslarv, som fått sig ett litet eget kryp in och matades med korvmackor.

Gemensam samling i lägerbålsbacken.

Avslutningsvis när deltagarna tittar tillbaka på lägret var det enda de ville ändra på antalet irriterande småkryp, vilket också scouterna från Arvidsjaur och Vasakyrkan hade en lösning på. Enligt dem bör staben klippa gräset lite bättre nästa år, så skulle småkrypen bli färre. Att sammanfatta ett läger fyllt med intryck och nya vänner är svårt men alla scouterna var väldigt eniga om att de haft ett bra läger och gärna återvänder till Björnkälen.

Text: Sofia Karlsson    Bild: Hanna Markgren

Hand i sand, på temat jord.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

 

← Äldre nyheter

 
  Logga in Forum