Sommarhem och lägergårdar

På EFS sommarhem bedrivs mötesverksamhet i huvudsak sommartid. Anläggningarna används även för läger och kurser och ägs i regel av lokala föreningar och uthyres även till olika typer av arrangemang.

Stranduddens sommarhem

Sommarhemmen drivs med idéella krafter.

EFS-GÅRDEN BACKEN ligger på Backen i Umeå, och där håller Vasakyrkan sina samlingar och gudstjänster under sommaren. Adressen är Sockenvägen 31. På gården finns bl.a. en loge som kyrka och samlingslokal, serveringsutrymmen och kök. EFS-gården kan hyras för kurser och olika typer av arrangemang.
För vidare information se www.vasakyrkan.com.

I BJÖRNKÄLEN, cirka 5 mil norr om centrala Umeå, finns en lägergård där EFS brukar ordna scoutläger och hajker. Läs mer på separat sida om Björnkälen.

MOBACKENKYRKAN i Skellefteå har öppet med caféverksamhet, bangolf, camping m.m. under sommaren 18/6-21/8.

RÖDVIKENS SOMMARHEM ligger vid havet strax söder om Nordmaling och där ordnas möten under sommaren. https://www.kyrktorget.se/rodviken

Grillning i Rödviken.

Matlagning i det fria hör sommaren till.

STORTJÄRNS UNGDOMSGÅRD ligger strax söder om Skellefteå vid Gärdsmark efter vägen mot Ragvaldsträsk. Stortjärns EFS bedriver här barn- och ungdomsverksamhet vintertid och mötesverksamhet sommartid, bl. a. söndagsgudstjänster.

Ungdomsgården nyttjas också för utfärder, kurser, weekends och läger av skolor och olika organisationer. Den är öppen året runt och erbjuder välutrustat kök och golvlogi inomhus, liksom en trevlig utomhusmiljö med tältplats och närhet till bad. Varje sommar anordnar EFS/Salt Västerbotten läger här, och ofta också ledarutbildning bl.a. för scouting.

Den som vill hyra anläggningen bör kontakta adressen nedan:
Postadress: Stortjärn, c/o Sandberg, Ö Gärdsmark 345, 931 95 Skellefteå.
Telefon Lena Sandberg (ordf.) 070-6800108 och e-post lena@sandbergs.one  .

Här hittar du bilder från Stortjärns lägergård.

STRANDUDDEN är EFS i Bolidens sommarställe. Där finns café, bad, lek- och fiskemöjligheter och hela sommaren firas gudstjänst på Strandudden. Tel. 070-383 87 39.

ULLBERGSTRÄSK ligger mellan Jörn och Arvidsjaur. Där finns ett väckelsemuseum i gamla bönhuset och skolan med viss sommarverksamhet i form av sång, film, föredrag och konsert. För program se www.ullbergstrask.se

FJÄLLGÅRDEN I KLIPPEN är inte konstant bemannad men används flitigt både vinter och sommar för läger, församlingsresor m.m. Man kan också boka övernattning med självhushållning när gården är ledig.

 

 
  Logga in Forum